Gå direkt till innehåll
Norwegian skänker julklappar till UNICEF

Pressmeddelande -

Norwegian skänker julklappar till UNICEF

Norwegian har varit UNICEF:s signaturpartner i över 15 år. Partnerskapet innebär bland annat att Norwegian bidrar med humanitära insatser, insamlingskampanjer och donationer från bolagets kunder. Norwegian har dessutom som tradition att skänka personalens julklappar till UNICEF motsvarande 300 000 kronor.

I november förra året förlängdes partnerskapet mellan Norwegian och UNICEF med ytterligare tre år. Sedan 2007 har Norwegian tillsammans med sina kunder och anställda bidragit med över 57 miljoner kronor till UNICEF.

— Samarbetet med UNICEF betyder mycket för oss på Norwegian och det skapar både stolthet och engagemang bland våra kollegor. Sedan 2007 har våra kollegor skänkt sina julklappar i form av pengar till UNICEF. I år kommer pengarna användas för att köpa gåvor hos UNICEF, säger Esben Tuman, SVP Communications på Norwegian.

Norwegiananställda skänker gåvor

UNICEF uppmanar företag och privatpersoner att köpa deras gåvopaket som julklapp i år. Gåvorna ska hjälpa barn i nöd och består bland annat av rent vatten, varma filtar, matpaket eller skol- och undervisningsmaterial. För att stötta UNICEF under kampanjen väljer Norwegian att köpa ”gåvor som gör skillnad” som julklapp i år, vilket innebär bidrag till barn som får något de behöver för att överleva.

— Att Norwegians anställda vill skänka sina julklappar till UNICEF i år är vi otroligt tacksamma för. Förutom att det här bidraget kommer att hjälpa flera tusen barn som är i behov av hjälp, hoppas vi att engagemanget och ansvaret som Norwegian visar kan inspirera andra företag att bidra med gåvor till UNICEF, säger Camilla Viken, generalsekreterare på UNICEF Norge.

Norwegians passagerare har skänkt 4,5 miljoner kronor i år

Norwegians passagerare har sedan 2015 kunnat skänka en summa till UNICEF i samband med att man bokar flygbiljett och hittills i år har bolagets kunder med ett enkelt klick bidragit med 4,5 miljoner kronor.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm