Gå direkt till innehåll
Norwegian släpper flygbiljetter till sommaren 2024

Pressmeddelande -

Norwegian släpper flygbiljetter till sommaren 2024

Från och med idag går det att boka flygbiljetter till våren och sommaren 2024 då en stor del av Norwegians sommarprogram nu finns tillgängligt. Nya destinationer som startar nästa år kommer att lanseras senare under hösten.

Idag släpper Norwegian flygbiljetter till 279 linjer som trafikeras under sommarsäsongen 2024 och därmed kan man redan nu planera nästa års resor. Under våren och sommaren utökas både antalet avgångar och destinationer vilket leder till ökad valfrihet och flexibilitet för resenärerna. Nästa sommar trafikerar Norwegian över 110 destinationer och dessutom kommer att antal nya destinationer att lanseras under hösten.

–Den här sommaren har varit en av de bästa i bolagets historia med hög efterfrågan på flygresor. Nästa sommar kommer vi att ha fler flygplan i flottan vilket innebär att vi kan starta nya linjer och öka antalet avgångar på befintliga linjer. Våra destinationer är en kombination av resmål som både fritids- och affärsresenärer efterfrågor, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Norden är Norwegians kärnmarknad i kombination med storstäder samt sol-och baddestinationer i Europa. För fritidsresenärer är det framför allt resmål där man kan sola och bada som lockar mest men även storstäder som Rom, Berlin och Paris är också väldigt populära.

I Sverige trafikeras internationella linjer från Stockholm Arlanda, Göteborg Landvetter, Stockholm Skavsta och Växjö Småland medan inrikeslinjerna trafikeras mellan Stockholm Arlanda och Luleå, Umeå samt Visby. I Danmark trafikeras internationella linjer från Köpenhamn, Billund och Aalborg medan inrikeslinjer trafikeras mellan Köpenhamn och Ålborg. I Norge trafikeras internationella linjer från Oslo Gardermoen, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Trondheim, Tromsø och Torp medan det finns över 20 inrikeslinjer.

Antalet linjer nästa vår och sommar fördelas enligt nedan:

  • Norge 150 
  • Sverige 54 
  • Danmark 64 
  • Finland 21 

Anledningen till att det totala antalet linjer inte blir 279 beror på att enstaka linjer som går mellan två länder, räknas med i båda länderna.


Norwegian lanserar flera nya destinationer under hösten

I Norge lanserar Norwegian i dag nya direktlinjer från Tromsö i Nordnorge till Berlin, Paris och Bergamo/Milano med start 15 januari 2024. Senare under hösten kommer Norwegian att lansera fler nya destinationer för sommarhalvåret 2024.

Norwegian planerar att ha cirka 90 flygplan i flottan nästa sommar och många av dessa plan är helt nya Boeing 737-MAX 8. Nya, moderna och bränsleeffektiva flygplan ger ökad komfort för passagerarna och bidrar till lägre utsläpp.

Sommarprogrammet som gäller mellan april och oktober innebär närmare 18 miljoner säten i hela linjenätet. För mer information om destinationer och för att boka, vänligen besök www.norwegian.com.

Ämnen


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm