Gå direkt till innehåll
Utsikt över Barcelona från Gaudi House Museum
Utsikt över Barcelona från Gaudi House Museum

Pressmeddelande -

Norwegian startar ny linje mellan Göteborg och Barcelona till sommaren samt släpper biljetter för vintersäsongen 2023–2024

Till sommaren utökas tillgängligheten till Barcelona. Med start 22 juni börjar Norwegian flyga mellan Göteborg Landvetter och Barcelona. Dessutom utökas antalet avgångar till Barcelona från Stockholm Arlanda. För den som vill vara ute i god tid går det från och med idag även att boka flygbiljetter för vinterhalvåret 2023/2024.

Under sommarhalvåret erbjuder Norwegian 300 linjer till över 110 destinationer och idag lanseras en ny direktlinje mellan Göteborg Landvetter och Barcelona som startar 22 juni. Den nya linjen kommer att trafikeras tre gånger i veckan medan antalet avgångar på den befintliga linjen mellan Stockholm Arlanda och Barcelona utökas med upp till 11 avgångar i veckan. Biljetter finns nu tillgängliga online.

– Det finns ett stort intresse för att resa till Barcelona så vi är glada över att kunna erbjuda direktflyg till Barcelona från Göteborg samtidigt som vi utökar antalet avgångar till Barcelona från Stockholm. Barcelona är en fantastisk stad där det finns mycket att upptäcka och det finns dessutom ett stort utbud av både kultur och restauranger, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Vintersäsongen 2023–2024
Från och med idag går det även att boka biljetter för vinterhalvåret vilket innebär att biljetter från slutet av oktober 2023 till och med slutet av mars 2024 nu är bokningsbara. Under vinterprogrammet trafikerar Norwegian initialt 144 linjer till 65 destinationer men fler avgångar och destinationer kan tillkomma. De mest eftertraktade destinationerna under vintern som bokas tidigt är Gran Canaria, Teneriffa, Malaga, Alicante, Nice och Faro.

– Med lansering av vinterprogrammet gör vi det möjligt för dem som vill vara ute i god tid att redan nu kunna boka vinterns resor. Ett brett utbud av destinationer ger kunderna möjlighet att flyga med oss både till sol- och baddestinationer eller till destinationer med fokus på konst och kultur, alternativt aktivitetsinriktat. Vi är glada över att kunna erbjuda våra resenärer ett brett utbud oavsett när de vill resa, fortsätter Magnus Maursund.

Om den nya linjen Göteborg Landvetter – Barcelona

Den nya linjen kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på tisdagar, torsdagar och söndagar med start 22 juni. Den nya linjen är inledningsvis en sommarlinje men kan komma att bli en åretruntlinje beroende på efterfrågan.

Stockholm Arlanda – Barcelona får fler avgångar

Idag erbjuder Norwegian fyra avgångar i veckan mellan Stockholm Arlanda och Barcelona. Från och med maj utökas antalet till nio avgångar i veckan och från mitten av juni till 11 avgångar i veckan.

Både sommarens och vinterns destinationer finns tillgängliga på www.norwegian.com.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm