Open skies
Följ Norwegian

Norwegian startar ytterligare tre nya direktlinjer nästa sommar

Pressmeddelande   •   Nov 24, 2009 12:30 CET

I sommar startar Norwegian för första gången direktlinjer från Luleå till Rhodos och Mallorca. Samtidigt lanserar bolaget även en ny direktlinje till Kos från Stockholm-Arlanda och ökar kapaciteten till Rhodos från två till tre avgångar i veckan.

- Norwegian är ett bolag som expanderar kraftigt i många geografiska områden och direktlinjer från Luleå till Medelhavet är ett led i den expansion vi redan påbörjat. Vi har en stark tro på att bygga nya marknader och vi vill bidra positivt till utvecklingen av flygutbudet för resenärer i de norra delarna av Sverige. För dem har priset för en solsemester länge varit högt, som lågprisbolag har vi nu möjlighet att göra något åt det, säger Åsa Larsson, press- och informationsansvarig Norwegian Sverige.

Rhodos och Mallorca är två öar som erbjuder allt från kultur, bra shopping, mängder av restauranger, trevligt nöjesliv och underbara stränder. Båda öarna har ett bra utbud av hotell i olika prisklasser vilket gör det mycket enkelt för resenären att sätta ihop sin egen semester med hjälp av Internet.

- Våra kunder har länge efterfrågat reguljärflyg från Luleå ut i Europa och vi tror både Rhodos och Mallorca kommer att tilltala Norrbottningarna. De har nu möjlighet att flyga billigt och direkt till två av Medelhavets mest populära öar. Detta blir något av ett test och något helt nytt som vi gör i regionen. Vi är mycket spända på hur det här kommer att mottas, säger Åsa Larsson.

Den nya direktlinjen från Luleå till Rhodos startar den 30 juni och flygs varje onsdag fram till den 12 augusti. Direktlinjen till Mallorca startar den 2 juli och flygs varje fredag fram till den 14 augusti. Stockholm-Arlanda till Kos kommer att flygas varje onsdag med start den 30 juni. Direktlinjen från Stockholm-Arlanda till Rhodos får en extra avgång varje måndag i tillägg till tisdagar och torsdagar.

Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.se med ett från pris på 399 SEK inklusive skatter och avgifter.

För mer information
Åsa Larsson, Press- och informationsansvarig Norwegian Sverige
Mobil: +46 735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se

 

Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och det fjärde största i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har bolaget haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 200 linjer till 90 destinationer. Norwegian transporterade över 9 miljoner passagerare under 2008 och omsatte 6,2 miljarder NOK, vilket är 43 procent mer än året innan. Bolaget är noterat på Oslobörsen (2003), har totalt 1 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 46 flygplan. 70 ny Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian kommer att ha Europas modernaste och mest miljövänliga flygflotta när alla flygplan är på plats. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information se, www.norwegian.se