Open skies
Följ Norwegian

Norwegian störst på flygningar mellan Spanien och Norden

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2019 10:33 CEST

Med en marknadsandel på 43 procent är Norwegian det flygbolag som flyger flest passagerare mellan Spanien och alla nordiska länder. Det senaste året har Norwegian flugit över fem miljoner passagerare mellan Norden och Spanien varav över 1,3 miljoner mellan Sverige och Spanien. Det visar officiella siffror från den spanska flygplatsoperatören AENA.

Norwegian är nu det flygbolag som flyger flest resenärer mellan Norden och Spanien. Med en marknadsandel på 43 procent finns det inget annat flygbolag som har fler resenärer mellan Spanien och Sverige, Spanien och Norge, Spanien och Danmark, Spanien och Finland samt Spanien och Island än Norwegian.

Över 1,3 miljoner passagerare mellan Sverige och Spanien
Det senaste året har Norwegian flugit 5,35 miljoner passagerare mellan alla fem nordiska länder och Spanien. Av dessa motsvarade 1,81 miljoner från Norge, med en marknadsandel på 59 procent, 1,35 miljoner från Sverige, med en marknadsandel på 36 procent, 1,28 miljoner från Danmark med en marknadsandel på 38 procent, 789 568 till Finland med en marknadsandel på 43 procent och 114 916 från Island med en marknadsandel på 29 procent.

– Norwegian började flyga till Spanien redan 2003 och har kontinuerligt byggt upp en stark närvaro där vilket både nordiska och spanska resenärer har uppskattat. I sommar erbjuder vi 65 linjer mellan Spanien och Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island vilket är mer än något annat flygbolag. För de äventyrliga som vill uppleva ännu mer på sin semester i Spanien är det också möjligt att kombinera flera destinationer genom att välja Norwegians inrikeslinjer i Spanien. För dem som ännu inte har bokat sin sommarresa är det fortfarande möjligt att göra några riktigt bra Spanien-klipp, säger Helga Bollmann Leknes, Norwegians kommersiella direktör.

Med sina 65 flyglinjer bidrar Norwegian till ökad turism, nya jobb och ekonomisk tillväxt i hela Norden men även i Spanien. Norwegian har varit det största flygbolaget mellan Spanien och Norge sedan 2008, mellan Spanien och Danmark sedan 2011, mellan Spanien och Sverige sedan 2013 och mellan Spanien och Finland sedan 2018. Island var det sista nordiska landet som saknades men i april i år intog Norwegian första plats även där.

Norwegians flygningar mellan Sverige och Spanien

Från Stockholm Arlanda: Alicante, Barcelona, Bilbao, Fuerteventura, Las Palmas (Gran Canaria), Madrid, Malaga, Palma och Teneriffa.

Från Göteborg Landvetter: Alicante, Barcelona, Las Palmas (Gran Canaria), Malaga och Teneriffa.

Från Karlstad: Las Palmas (Gran Canaria).

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.