Gå direkt till innehåll
Norwegian tipsar om julmarknader - här är en bild från London
Norwegian tipsar om julmarknader - här är en bild från London

Pressmeddelande -

Norwegian tipsar om några av Europas bästa julmarknader

Julen närmar sig med stormsteg och för att komma i julstämning kan man besöka några av Europas bästa julmarknader. Norwegian tipsar här om några av de mest populära julmarknaderna som bara ligger ett par timmars flygresa bort.

– Det finns en stor efterfrågan på resor till utländska destinationer i Europa i november och december. Det är många som vill komma i julstämning nu när många julmarknader är tillbaka och det är särskilt långhelger som är populära, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

Norwegian tipsar om julmarknader i tre storstäder:

London
London är många svenskars favoritstad och det gäller även när man ska besöka julmarknader. I London finns det inte bara flera olika julmarknader att välja bland, utan även stora shoppingstråk, ett stort utbud av restauranger och ett fantastiskt uteliv. Allt detta gör London till ett självklart val för många julentusiaster. De mest populära julmarknaderna är Hyde Park Winter Wonderland och Leicester Square Christmas Market. Den konstintresserade kan besöka julmarknaden på Tate Modern. Ett annat tips är att besöka hippa Old Spitalfields Market som ligger i East London.

Budapest
I Budapest finns både traditionella ungerska julmarknader och spektakulära ljusshower. Här finns både traditionell ungersk mat och fina hantverk. De mest kända julmarknaderna i Budapest finns vid Vörösmarty-torget och vid St. Stephen’s Basilica – båda är centralt belägna. Lite längre bort vid Óbuda-torget finns en lite mindre men väldigt charmig julmarknad och det finns fler mindre julmarknader som man kommer till när man strosar runt på de lite mindre gatorna.

Prag
I den tjeckiska huvudstaden finns det flera julmarknader som är omgivna av vackra renässansbyggnader. Den mest kända ligger vid torget i Gamla Stan och där finns både hantverk, julkryddor och tjeckisk julmat. I den nyare delen på Vaclavsplatsen finns en annan populär julmarknad som har ett stort utbud av mat och dryck. Exempel på mindre julmarknader är Havelske trziste, Nameste Miru och Namesti Republiky.

Tips för säker julshopping utomlands:

Betala alltid i lokal valuta
Det är alltid är billigare att betala i lokal valuta, både i butik och när man ska ta ut kontanter. Man får som regel betydligt sämre växlingskurs när man inte betalar i lokal valuta, något som lokala butiker och minibanker tjänar pengar på men som blir dyrare för dig som betalar.

Betala med kreditkort
När du ska betala, undvik att använda betalkort som är kopplat till ditt konto. Genom att betala med kreditkort kan du kontrollera att beloppet stämmer innan du betalar till kreditkortsföretaget. Om du skulle råka ut för bedrägeri är det enklare att få tillbaka pengarna om du har betalat med kreditkort. Det är även smart att ta med två betalkort som förvaras på olika ställen om du skulle bli av med eller bestulen på ett av dem.

Våga förhandla
Om du ska handla på julmarknader kan det vara värt att försöka förhandla priset. Köper man flera saker samtidigt kan man ofta få mängdrabatt och det gäller även om man är flera som handlar på samma ställe.

Trevlig resa!
Norwegian flyger direkt till många destinationer i Europa som erbjuder julmarknader och julshopping. Boka biljetter på www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm