Gå direkt till innehåll
Norwegian tipsar om julmarknader - här är en bild från London
Norwegian tipsar om julmarknader - här är en bild från London

Pressmeddelande -

Norwegian tipsar om några av Europas bästa julmarknader

Julen närmar sig med stormsteg och för att komma i julstämning kan man besöka några av Europas bästa julmarknader. Norwegian tipsar här om några av de mest populära julmarknaderna som bara ligger ett par timmars flygresa bort.

– Det finns en stor efterfrågan på resor till utländska destinationer i Europa i november och december. Det är många som vill komma i julstämning nu när många julmarknader är tillbaka och det är särskilt långhelger som är populära, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

Norwegian tipsar om julmarknader i tre storstäder:

London
London är många svenskars favoritstad och det gäller även när man ska besöka julmarknader. I London finns det inte bara flera olika julmarknader att välja bland, utan även stora shoppingstråk, ett stort utbud av restauranger och ett fantastiskt uteliv. Allt detta gör London till ett självklart val för många julentusiaster. De mest populära julmarknaderna är Hyde Park Winter Wonderland och Leicester Square Christmas Market. Den konstintresserade kan besöka julmarknaden på Tate Modern. Ett annat tips är att besöka hippa Old Spitalfields Market som ligger i East London.

Budapest
I Budapest finns både traditionella ungerska julmarknader och spektakulära ljusshower. Här finns både traditionell ungersk mat och fina hantverk. De mest kända julmarknaderna i Budapest finns vid Vörösmarty-torget och vid St. Stephen’s Basilica – båda är centralt belägna. Lite längre bort vid Óbuda-torget finns en lite mindre men väldigt charmig julmarknad och det finns fler mindre julmarknader som man kommer till när man strosar runt på de lite mindre gatorna.

Prag
I den tjeckiska huvudstaden finns det flera julmarknader som är omgivna av vackra renässansbyggnader. Den mest kända ligger vid torget i Gamla Stan och där finns både hantverk, julkryddor och tjeckisk julmat. I den nyare delen på Vaclavsplatsen finns en annan populär julmarknad som har ett stort utbud av mat och dryck. Exempel på mindre julmarknader är Havelske trziste, Nameste Miru och Namesti Republiky.

Tips för säker julshopping utomlands:

Betala alltid i lokal valuta
Det är alltid är billigare att betala i lokal valuta, både i butik och när man ska ta ut kontanter. Man får som regel betydligt sämre växlingskurs när man inte betalar i lokal valuta, något som lokala butiker och minibanker tjänar pengar på men som blir dyrare för dig som betalar.

Betala med kreditkort
När du ska betala, undvik att använda betalkort som är kopplat till ditt konto. Genom att betala med kreditkort kan du kontrollera att beloppet stämmer innan du betalar till kreditkortsföretaget. Om du skulle råka ut för bedrägeri är det enklare att få tillbaka pengarna om du har betalat med kreditkort. Det är även smart att ta med två betalkort som förvaras på olika ställen om du skulle bli av med eller bestulen på ett av dem.

Våga förhandla
Om du ska handla på julmarknader kan det vara värt att försöka förhandla priset. Köper man flera saker samtidigt kan man ofta få mängdrabatt och det gäller även om man är flera som handlar på samma ställe.

Trevlig resa!
Norwegian flyger direkt till många destinationer i Europa som erbjuder julmarknader och julshopping. Boka biljetter på www.norwegian.com

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm