Open skies
Följ Norwegian

Norwegian tog hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards – inklusive ”bästa flygbolag i Europa”

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2014 13:04 CEST

Norwegian vann hela tre utmärkelser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards 2014 som ägde rum i Kalifornien i natt. Flygbolaget vann kategorierna ”bästa flygbolag i Europa” och “Best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord. Dessutom fick Norwegian pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen.

Norwegian kammade hem hela tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards som ägde rum i Kalifornien i natt. Flygbolaget vann kategorierna “bästa flygbolag i Europa” och “Best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord. Det är tredje året i rad som Norwegian vinner en Passenger Choice Award for sin internettjänst ombord. Norwegian vann också “Best Single Achievement Award“ för karttjänsten ombord på Dreamlinerplanen.

Flygbolaget konkurrerade mot Austrian Airlines, Iberia, Turkish Airlines och Virgin Atlantic i kategorin “bästa flygbolag i Europa“ och mot Alaska Airways, Emirates, Jet Blue och Virgin America i kategorin ”Best Connectivity and Communications”. I utmärkelsen ”Best Single Achievement” där Norwegian vann för sin unika karttjänst, slog Norwegian Air Canada, Air France/KLM, Virgin America och Delta Airlines.

– Vi är väldigt tacksamma och stolta över dessa erkännanden, särskilt eftersom det är kunderna själva som har röstat på Norwegian. Jag vill tacka våra passagerare som har valt att flyga med Norwegian och inte minst våra hårt arbetande och engagerade medarbetare över hela världen; i luften, på marken och på kontoren, som gör sitt yttersta varje dag året runt för att ge passagerarna en bra reseupplevelse, säger Norwegians VD Björn Kjos.

– Med 13 språk och tillgänglig över hela världen är Passenger Choice Awards utan tvekan en av de mest imponerande och omfattande passagerarundersökningarna i sitt slag, säger Dominic Green, ordförande för APEX Events & EXPO.

– Det är en stor fördel för flygbranschen att ha den här typen av information och det är passagerana som till slut får glädje av det, fortsätter han.

Om Passenger Choice Awards
Passagerar Choice Awards skapades av Airline Passenger Experience Association (APEX) för att ge en röst till flygpassagerare. Det är flygpassagerare själva som genom att rösta online avgör vem som vinner de olika kategorierna.

För ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian +46 709 89 05 18
Norwegian presstelefon +47 815 11 816


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 98 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.