Gå direkt till innehåll
Norwegian 787 Dreamliner
Norwegian 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian utökar antalet avgångar till Los Angeles

I vinterprogrammet utökar Norwegian antalet direktflyg till Los Angeles från Stockholm, Köpenhamn och Oslo till vardera tre avgångar i veckan – totalt nio avgångar i veckan.

Den här vintern får reslystna svenskar ännu fler möjligheter att flyga billigt och bekvämt till Los Angeles. Norwegian utökar antalet avgångar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo till Los Angeles från två till tre avgångar i veckan, en ökning med 50 procent. Det innebär att Norwegian erbjuder nio avgångar i veckan mellan Skandinavien och ”änglarnas stad” under vinterhalvåret.

– Vi märker att det finns en stor efterfrågan på våra direktlinjer från Skandinavien till Los Angeles och är därför glada över att kunna erbjuda våra resenärer ett ännu större utbud. Sedan vi lanserade direktflyg till USA från Stockholm, Köpenhamn och Oslo har våra 787 Dreamliner i princip varit helt fulla både i Economy och Premium, men särskilt i Premium där passagerarna får en ännu bekvämare resa till attraktiva priser, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Många kombinationsmöjligheter
Under vinterprogrammet flyger Norwegian till Los Angeles, Oakland/San Francisco och Las Vegas på den amerikanska västkusten. Norwegians enkelbiljetter gör det möjligt att flyga ut till en destination och hem från en annan. Det innebär att man till exempel kan flyga till Los Angeles, bila genom Kalifornien och sedan flyga hem från San Francisco.

Norwegian flyger även till New York och Fort Lauderdale från Stockholm. Via Köpenhamn eller Oslo kan man även flyga till Boston och Orlando. Flyger man med Norwegian via London Gatwick finns ännu fler valmöjligheter till USA eftersom bolaget under vintern börjar flyga därifrån till Chicago, Seattle, Denver och Austin. Norwegian flyger även till flera destinationer i USA från både Paris och Barcelona.

Premium: Hög kvalitet till lågt pris
Norwegian flyger från Skandinavien till USA med nya och miljöanpassade 787 Dreamliner. Långdistansplanet är ett av de mest moderna passagerarplanen i världen med många passagerarfördelar – bland annat är planet tystare och har högre luftfuktighet vilket minskar typiska symptom på jetlag. De som vill unna sig en ännu bekvämare flygresa kan beställa Premiumbiljetter. I Premium ingår förutom snabbare incheckning och snabbare passage genom säkerhetskontrollen även sätesreservation, två incheckade bagage, trerätters Premium-meny och frukost eller kvällsmåltid samt gratis dryck under hela flygresan.

Fakta om Norwegians utökade avgångar till Los Angeles
Norwegian kommer under vinterprogrammet 2017/2018 flyga mellan Stockholm och Los Angeles på tisdagar, torsdagar och lördagar med start i oktober. Från Köpenhamn kommer direktflygen att gå på onsdagar, lördagar och söndagar med start i oktober. Från Oslo kommer direktflygen att gå på tisdagar, torsdagar och lördagar med start i december. De utökade avgångarna ger resenärerna stor flexibilitet och möjlighet att skräddarsy resan efter behov. Det är en kapacitetsökning med 50 procent från föregående år. Pris från 1099 kr per enkel resa i Economy och från 4799 kr per enkel resa i Premium. För mer information om priser och för att boka, vänligen se Norwegians lågpriskalender.

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel. 0709-89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm