Open skies
Följ Norwegian

Norwegian utökar från Göteborg och Stockholm

Pressmeddelande   •   Jun 20, 2011 10:21 CEST

I dag lyfte Norwegians första utrikeslinje från Landvetter flygplats till Malaga. Samtidigt fortsätter bolaget att expandera i Sverige med tre nya direktlinjer från Göteborg till Gran Canaria, Teneriffa och Salzburg med start från oktober.  Även Stockholm får en ny direktlinje till vintern, då Norwegian börjar flyga till Grenoble från Arlanda.

– Idag på morgonen lyfte vårt första utrikesflyg från Göteborg till Malaga och under veckan startar även våra första flygningar till Nice, Pristina, Palma och Chania. Vi har fått ett mycket positivt mottagande från Göteborgsregionen, så vad är väl bättre än att fira den här veckan med att lansera ännu fler linjer från Landvetter? säger Åsa Larsson, pressansvarig på Norwegian.

– Vi är väldigt glada över att Norwegian fortsätter att expandera på vår flygplats. Gran Canaria, Teneriffa och Salzburg är alla eftertraktade destinationer, så nu får våra västsvenska resenärer fler valmöjligheter i vinter, säger Brett Weihart, flygmarknadschef Göteborg Landvetter Airport.

Direktlinjen till Teneriffa kommer att flygas varje söndag med start den 30 oktober. Gran Canaria startar den 5 november och kommer att flygas varje lördag. Salzburg får en avgång i veckan, varje lördag, med start den 7 januari 2012.

Grenoble ny skiddestination från Arlanda
Den 7 januari 2012 börjar Norwegian flyga från Stockholm till Grenoble två gånger i veckan, varje onsdag och lördag.

– För den som gillar skidåkning är Grenobles läge idealiskt då du hittar några av Frankrikes bästa nerfarter i området. Samtidigt erbjuder staden gott om kulturella sevärdheter och bra utbud av restauranger med främst fransk och italiensk inriktning, säger Åsa Larsson.   

Flygbiljetter till linjerna från Göteborg finns ute till försäljning från och med tisdagen den 21 juni kl. 12.00. Enkel biljett inklusive skatter och avgifter till Teneriffa och Gran Canaria från 699 kr och till Salzburg från 349 kr. Denna vecka sänker Norwegian även frånpriset till Barcelona, Rom, Nice, Malaga, Palma, Pristina och Chania till 349 kr enkel väg inklusive skatter och avgifter.

Biljetter till Grenoble från Arlanda finns ute till försäljning från och med torsdagen den 23 juni. Enkel biljett inklusive skatter och avgifter från 349 kr.

För mer information:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian +46 735 22 22 42

 

 

  

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder 238 linjer till 98 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade nära 13 miljoner passagerare under 2010, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 57 flygplan (april 2011). 73 ny Boeing 737-800W levereras mellan 2008 och 2014 och innebär att Norwegian kommer att ha den mest moderna, effektiva och mest miljövänliga flygflottan i kommersiell drift när alla flygplan är på plats. För mer information besök www.norwegian.com

Bifogade filer

PDF-dokument