Gå direkt till innehåll
Norwegian utsett till bästa lågprisbolaget i Europa – för sjätte året i rad

Pressmeddelande -

Norwegian utsett till bästa lågprisbolaget i Europa – för sjätte året i rad

Norwegian har tilldelats priset ”Europas bästa lågprisflygbolag 2020” av World Travel Awards – en av resebranschens finaste och mest erkända prisutdelningar globalt. Det är sjätte året i rad som Norwegian får den här fina utmärkelsen.

World Travel Awards etablerades 1993 i syfte att uppmärksamma, fira och belöna de bästa aktörerna globalt inom resebranschen och det är representanter från branschen som röstar fram sina favoriter.

– COVID-19 har påverkat resebranschen globalt och inneburit att Norwegian under 2020 haft utmaningar som saknar motstycke. Genom hela den här förlängda krisen har vi fortsatt fokusera på våra kunder genom att fortsätta flyga viktiga inrikes- och europeiska linjer. Att vinna priset ”Europas bästa lågprisbolag” för sjätte året i rad är ytterligare ett bevis på att våra dedikerade och engagerade medarbetare runt om i världen, verkligen är Rednose Warriors, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

– Trots de ofattbart svåra utmaningar som flygbranschen drabbats av i år så har Norwegian visat stor styrka och fortsatt erbjuda utmärkt service. Bra jobbat Norwegian för att ni för sjätte året i rad kammar hem priset för ”Europas bästa lågprisbolag,” säger grundaren och vd:n för World Travel Awards,Graham E. Cooke.

Norwegian har tidigare i år tagit emot följande priser:

Flygbranschens bästa lojalitetsprogram, Europa & Afrika, Freddie Awards

Bästa kampanj, Europa & Afrika, Freddie Awards

Bästa kundservice, Europa & Afrika, Freddie Awards

Bästa förmånskort, Europa & Afrika, Freddie Awards

Läs mer här för mer information om Norwegians erkännande och utmärkelser genom åren.


Norwegians strategi för ett mer hållbart flyg

Under hela 2020 har Norwegian fortsatt arbetet med att bidra till ett mer hållbart flyg och bolaget lanserade nyligen en ny klimat- och miljöstrategi. Strategin innebär att Norwegian ska minska CO2-utsläppen med 45 procent senast 2030, ta bort all icke- återvinningsbar plast och återvinna all engångsplast. Detta är i linje med Parisavtalets mål om 1,5 grader.

Klimat- och miljöstrategin är en fortsättning på det hållbarhetsarbete som bolaget redan har påbörjat. Norwegian är redan ett av världens mest bränsleeffektiva flygbolag tack vare en modern och bränsleeffektiv flotta och har minskat utsläppen med 28 procent sedan 2010. Vidare var Norwegian det första flygbolaget som undertecknade FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed till att bli klimatneutralt till 2050.Norwegian har även utsetts still världens mest bränsleeffektiva flygbolag på transatlantiska linjer 2015 och 2018 av det internationella miljöinstitutet The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Ämnen


Norwegians berättelse började för över 27 år sedan. Bolaget etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga först 2002. Norwegian har blivit en central aktör inom internationell luftfart; först med kortdistanslinjer i Europa och sedan långdistanslinjer till och från USA, Asien och Sydamerika. Norwegian har idag en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta som består av flygplansmodellerna Boeing 787 Dreamliner och Boeing 737.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och fem år i rad har passagerarna röstat fram Norwegian som världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer. Dessutom har bolagets lojalitetsprogram Norwegian Reward utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen. 

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm