Open skies
Följ Norwegian

Norwegian utsett till Europas bästa lågprisbolag

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2019 10:30 CEST

Norwegian tilldelades priset ”Europas bästa lågprisflygbolag” under det prestigefyllda ”Passenger Choice Awards” i Dublin igår kväll. Det är flygpassagerarna själva som har röstat fram Norwegian.

Det var under Airline Passengers Experience Association (APEX) prestigefyllda ”Passenger Choice Awards” i Dublin igår kväll som Norwegian tilldelades priset Bästa lågprisbolag i Europa. Passagerarna har rankat över en miljon flygningar med fokus på komfort, service samt underhållning och WiFi ombord.

– Vi är väldigt stolta över den här utmärkelsen och särskilt eftersom det är våra kunder som har röstat på Norwegian. Det betyder mycket för oss att passagerarna uppskattar vår goda service, gratis WiFi samt nya, bekväma och miljöanpassade flygplan. Jag vill tacka alla våra passagerare som har valt att flyga med Norwegian och särskilt våra hårt arbetande och dedikerade medarbetare över hela världen som varje dag året runt gör sitt yttersta för att ge passagerna en bra reseupplevelse, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Om Passenger Choice Awards
Passenger Choice Awards instiftades av Airline Passenger Experience Association (APEX) för att ge en röst åt flygresenärerna. Det är en omfattande omröstning där över en halv miljon flygpassagerare från hela världen röstar online och därmed själva bestämmer vilket flygbolag som ska vinna de olika kategorierna.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson 
Mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.