Open skies
Följ Norwegian

Norwegian utsett till Europas bästa lågprisbolag – för femte gången

Pressmeddelande   •   Jun 09, 2019 08:30 CEST

Norwegian har under helgen tilldelats priset ”Europas bästa lågprisflygbolag 2019” av World Travel Awards som representerar den globala resebranschen. Det här är femte gången som Norwegian får den här utmärkelsen och det sjätte priset som bolaget har tagit emot hittills under 2019.

World Travel Awards tilldelas de bästa aktörerna inom resebranschen och det är representanter från branschen som röstar fram sina favoriter. Det här är femte gången som Norwegian får den här utmärkelsen.

– Den här utmärkelsen är ett erkännande för det fantastiska jobb våra 11 000 duktiga medarbetare gör varje dag och visar att nya flygplan, bra service och låga priser uppskattas av resenärerna. Tusen tack till alla som har röstat på oss, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian har tidigare i år tagit emot följande priser:

Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika, Freddie Awards

Norges mest hållbara flygbolag, Sustainable Brand Index

Bästa lågprisflygbolag i Europa, Passenger Choice Awards

Bästa flygbolaget på inrikesresor i Norge, Grand Travel Awards

Bästa europeiska flygbolag, Grand Travel Awards

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.