Open skies
Följ Norwegian

Norwegian utsett till Europas bästa lågprisbolag – för fjärde året i rad

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2016 11:07 CET

Norwegian cabin crew

Norwegian har för fjärde året i rad korats till “Europas bästa lågprisbolag” av AirlineRatings.com. Juryn prisar Norwegian för att utmana branschen genom att erbjuda passagerare en kvalitetsprodukt till ett lågt pris. 

- Vi är väldigt glada för att för fjärde året i rad få det här erkännandet. Alla på Norwegian arbetar hårt varje dag för att se till att våra passagerare får en bra reseupplevelse och vi är tacksamma för att det arbete vi gör som företag uppskattas, säger Norwegians VD Bjørn Kjos. 

- Norwegian har revolutionerat lågprisbranschen med sin prisbelönta produkt. Andra flygbolag har försökt stoppa ert nytänkande och era låga priser; därför var det uppenbart att Norwegian skulle få det här erkännandet, säger Geoffrey Thomas, chefredaktör på AirlineRatings.com.

Läs mer om utmärkelsen här

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.