Gå direkt till innehåll
Norwegian utvidgar långdistansflottan med två nya Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian utvidgar långdistansflottan med två nya Dreamliner

Norwegian har ingått avtal om leverans av ytterligare två nya Dreamliner vilket innebär ännu fler långdistanslinjer framöver. De nya Dreamlinerplanen ska enligt plan sättas i trafik sommaren 2017. Flygplanen är av typen 787-9 Dreamliner som är något större än de åtta Dreamlinerplan som Norwegian använder idag på långdistanslinjerna. Det här avtalet innebär att Norwegian kommer att ha totalt 19 Dreamliner i långdistansflottan år 2018.

Norwegian fortsätter att bygga upp långdistansflottan för vidare internationell tillväxt och har ingått avtal om att leasa två långdistansplan av typen Boeing 787-9 Dreamliner. De nya flygplanen ska enligt plan sättas i trafik sommaren 2017. Norwegian har i dag åtta Boeing 787-8 Dreamliner i flottan och nu ytterligare 11 Dreamliner 787-9 i beställning. Det här innebär att bolaget kommer att ha en flotta på 19 långdistansplan varav fyra levereras under 2016, fem under 2017 och två under 2018.

–För att göra långdistansverksamheten ännu mer konkurrenskraftig är vi beroende av fler nya, kostnadseffektiva flygplan. Långdistanslinjerna är väldigt populära bland våra resenärer och jag är mycket nöjd med att vi nu har säkrat ännu fler flygplan i flottan. Det här gör det möjligt att lansera ännu fler spännande linjer och resmål över hela världen. Dreamlinern är ett fantastiskt flygplan med hög passagerarkomfort, lång räckvidd, låg bränsleförbrukning och mindre utsläpp, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegians version av den större Dreamlinermodellen har totalt 344 säten varav 35 i premiumkabinen och 309 i ekonomi.

Flygplanen leasas av Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets.

Fakta om Boeing 787-9 Dreamliner

  • 6 meter (20 fot) längre än 787-8
  • Betydligt större fraktkapacitet än 787-8
  • 8 procent lägre bränsleförbrukning per säte än dagens version, vilket också ger motsvarande minskning i miljöutsläpp
  • Kan flyga längre än 787-8

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren, 2013, 2014 och 2015 har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm