Gå direkt till innehåll
Norwegian utvidgar långdistansflottan med ytterligare två Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian utvidgar långdistansflottan med ytterligare två Dreamliner

Norwegian har tecknat avtal om att leasa ytterligare två nya 787-9 Dreamliner vilket betyder ännu fler långdistanslinjer framöver. De två Dreamlinerplanen ska levereras under 2018. Det senaste avtalet innebär att Norwegian kommer att ha 40 Dreamlinerplan i långdistansflottan innan år 2020.

Norwegian fortsätter att utvidga långdistansflottan för fortsatt internationell tillväxt och har ingått avtal med bolaget AerCap om att leasa två långdistansplan av modellen 787-9 Dreamliner.

- För att kunna erbjuda nya linjer och göra långdistansverksamheten ännu mer konkurrenskraftig behöver vi fler nya och kostnadseffektiva flygplan. Långdistansverksamheten är avgörande för att säkerställa global tillväxt och nya arbetsplatser. Dreamlinern är ett fantastiskt flygplan med hög passagerarkomfort, lång räckvidd, låg bränsleförbrukning och lägre utsläpp, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Under snart tre år med interkontinentala flygningar har kabinfaktorn i genomsnitt legat på över 90 procent. Den höga kabinfaktorn bevisar att det finns ett stort intresse för billiga biljetter mellan Europa och USA samt mellan Europa och Asien.

Norwegian har idag åtta 787-8 Dreamliner och en 787-9 Dreamliner i långdistansflottan. I november utsågs Norwegian till det mest miljövänliga flygbolaget över Atlanten av erkända miljöorganisationen The International Council on Clean Transportation.

Kontaktperson för media:
Tore Jensen, Chief Operating Officer på Arctic Aviation Assets +35 87 3946 1070
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian + 46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm