Gå direkt till innehåll
Amerikanska ambassadören Azita Raji och inrikesminister Anders Ygerman signerar avtal om US Preclearance
Amerikanska ambassadören Azita Raji och inrikesminister Anders Ygerman signerar avtal om US Preclearance

Pressmeddelande -

Norwegian välkomnar signering om US Preclearance på Arlanda – Det här är bra för Sverige, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos

Idag har regeringen, genom inrikesminister Anders Ygerman och amerikanska ambassadören Azita Raji, skrivit under ett bilateralt avtal mellan Sverige och USA om att införa amerikansk gränskontroll på Stockholm Arlanda Airport. Detta är något som Norwegian ser som mycket positivt och som möjliggör ännu fler direktlinjer mellan Sverige och USA.

Det bilaterala avtalet som undertecknades idag på amerikanska ambassadörens residens i Stockholm är ett viktigt steg mot att US Preclearance införs på Arlanda. US Preclearance innebär att amerikansk gränskontroll genomförs på Arlanda istället för i USA. Förutom att det är mer bekvämt för resenärer som slipper långa köer vid ankomst till USA innebär det även att man från Arlanda kan flyga direkt till inrikes destinationer i USA där det inte finns någon gränskontroll.

– Vi välkomnar detta varmt och ser en stor potential för Arlanda att få ännu fler direktflyg till USA. US Preclearance gynnar både resenärer och det svenska samhället i helhet i form av fler turister och ökad ekonomisk tillväxt. Det är dessutom viktigt för att öka intresset för företag att resa från och genom Sverige för att ta sig vidare till den viktiga marknad som USA är, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian erbjuder flest destinationer i USA – direkt från Stockholm
Norwegian är det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Stockholm och med US Preclearance ger det ytterligare incitament att vilja satsa på ännu fler direktflyg till USA med både fler destinationer och fler avgångar. Sedan bolaget började flyga till USA från Sverige 2013 har närmare en halv miljon amerikaner flugit till och från Sverige med Norwegian.

Norwegian har av erkända internationella miljöorganisationen ICCT (International Council on Clean Transportation) utpekats som det mest miljövänliga transatlantiska flygbolaget i världen.

Norwegians direktflyg till USA från Stockholm:
Stockholm (ARN) – New York (JFK):
Stockholm (ARN –Los Angeles (LAX)
Stockholm (ARN) – Fort Lauderdale (FLL)
Stockholm (ARN) – Las Vegas (LAS)
Stockholm (ARN) – Oakland San Francisco (OAK)
Stockholm (ARN) – Puerto Rico (SJU)

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm