Open skies
Följ Norwegian

Norwegian vann första pris för världens bästa internet ombord

Pressmeddelande   •   Sep 18, 2012 10:50 CEST

I natt svensk tid, vann Norwegian första pris för sitt internet ombord under den prestigefyllda galan Passenger Choice Awards 2012. Norwegian tävlade mot stora internationella flygbolag som Virgin America, Emirates, Oman Air och Gulf Air. Det är passagerarna själva som har utnämnt Norwegians internet ombord till det bästa i världen. Priset delades ut i Long Beach, Kalifornien, USA.

Priset är ett bevis på att Norwegians satsning på gratis internet har uppmärksammats långt utanför Skandinaviens gränser. Speciellt glädjande är det att det är passagerarna som själva korat bolaget till världsbäst i kategorin.

Norwegian har idag gratis internet ombord på 46 nya Boeing 737-800 flygplan. Norwegians genomsnittsålder på bolagets totala flygplansflotta är 5 år, något som gör den till den modernaste flottan i Europa. Alla nya flygplan i Norwegians flygplansflotta kommer att ha gratis internet ombord nästa år.

Kontakt:
Informationschef Åsa Larsson, tlf 0735 22 11 42

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2011 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 296 linjer till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 2500 anställda och en flygplansflotta bestående av 64 flygplan. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 planerar bolaget att starta långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com