Gå direkt till innehåll
Norwegian vann första pris för världens bästa internet ombord

Pressmeddelande -

Norwegian vann första pris för världens bästa internet ombord

I natt svensk tid, vann Norwegian första pris för sitt internet ombord under den prestigefyllda galan Passenger Choice Awards 2012. Norwegian tävlade mot stora internationella flygbolag som Virgin America, Emirates, Oman Air och Gulf Air. Det är passagerarna själva som har utnämnt Norwegians internet ombord till det bästa i världen. Priset delades ut i Long Beach, Kalifornien, USA.

Priset är ett bevis på att Norwegians satsning på gratis internet har uppmärksammats långt utanför Skandinaviens gränser. Speciellt glädjande är det att det är passagerarna som själva korat bolaget till världsbäst i kategorin.

Norwegian har idag gratis internet ombord på 46 nya Boeing 737-800 flygplan. Norwegians genomsnittsålder på bolagets totala flygplansflotta är 5 år, något som gör den till den modernaste flottan i Europa. Alla nya flygplan i Norwegians flygplansflotta kommer att ha gratis internet ombord nästa år.

Kontakt:
Informationschef Åsa Larsson, tlf 0735 22 11 42

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2011 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 296 linjer till 114 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 2500 anställda och en flygplansflotta bestående av 64 flygplan. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 planerar bolaget att starta långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm