Gå direkt till innehåll
Norwegians första Boeing 737 MAX
Norwegians första Boeing 737 MAX

Pressmeddelande -

Norwegians allra första Boeing 737 MAX är här

I morse landade Norwegians allra första flygplan av modellen Boeing 737 MAX på Oslo Gardermoen flygplats. Norwegian är först i Europa med den här flygplansmodellen som är en uppgraderad version av Boeing 737-800, en modell som bolaget redan använder på kortlinjerna.

Boeing 737 MAX är nästa generations kort- och mellandistansplan med 189 säten och med en räckvidd som gör det möjligt att flyga interkontinentalt.

- Vi är väldigt nöjda med att vi äntligen har fått vår första Boeing 737 MAX levererad och som snart kommer att sättas i trafik. Den här nya flygplansmodellen gör det möjligt att flyga interkontinentalt till ännu lägre priser. De här flygplanen är ännu mer bränsleeffektiva och miljöanpassade än våra nya Boeing 737-800-plan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians signaturpartner UNICEF kommer att få en större donation i samband med den första flygningen. Flera platser på första flighten har auktionerats ut till en grupp amerikanska flygentusiaster för över 200 000 kronor. Pengarna går oavkortat till UNICEF:s arbete för utsatta barn.

Totalt har Norwegian en beställning på 110 flygplan av modellen Boeing 737 MAX. Under 2017 kommer ytterligare fyra stycken 737 MAX-plan att levereras till Norwegian. Planen kommer att flyga interkontinentala linjer.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm