Gå direkt till innehåll
Norwegians bas i Barcelona har nu öppnat

Pressmeddelande -

Norwegians bas i Barcelona har nu öppnat

Norwegian och spanska myndigheter firar i dag öppnandet av den nya basen i Barcelona. Det är den sjätte spanska basen tillsammans med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa.

Stämningen bland resenärer var på topp när Norwegian, spanska myndigheter och samarbetspartners firade öppnandet av den nya basen i Barcelona med bandklippning, förfriskningar och tal. Barcelona är den sjätte spanska basen tillsammans med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa.

– Vi är väldigt nöjda med att basen i Barcelona nu är operativ. Det är stor efterfrågan på direktflyg till och från Spaniens näst största stad. Barcelona är också strategiskt viktig för oss eftersom vi överväger långdistanslinjer därifrån i framtiden, säger VD Björn Kjos.  

Under perioden mars till och med oktober i år räknar Norwegian med att flyga cirka 700 000 passagerare till och från Barcelona. Under samma period förra året reste 490 000 passagerare till och från den katalanska huvudstaden.  

Skapar nya arbetsplatser lokalt

– Vi firar att Norwegian öppnar bas på Barcelona och är mycket positiva till att bolaget ser Barcelona-El Prat Airport som en viktig del av sin framtidsstrategi, särskilt när det gäller långdistanslinjer. Norwegians bas i Barcelona skapar inte bara nya arbetstillfällen lokalt inom flygindustrin utan inom hela turistnäringen, säger Ricard Font, chef för Barcelona Air Route Development samt minister för infrastruktur och mobilitet i den katalanska regeringen.

Tre flygplan av modellen Boeing 737-800 är baserade på Barcelona-El Prat Airport. Över 120 piloter och kabinpersonal har anställts lokalt med konkurrenskraftiga löner och arbetsvillkor. Norwegian öppnar fyra nya linjer samt ökar antalet avgångar på befintliga linjer från och med april 2014. Totalt har Norwegian nu 11 direktlinjer och 69 flyg i veckan från Barcelona

För mer information:
Presstelefon + 47 815 11 816
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 416 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 3 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 89 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm