Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegians bas i Madrid har nu öppnat

I dag invigde representanter från Norwegian tillsammans med norska och spanska myndigheter den nya basen i Madrid. Basen i Madrid är strategiskt viktig för Norwegian med tanke på bolagets övriga närvaro i Spanien och med hänsyn till internationell tillväxt.

Basen i Madrid är Norwegians sjätte spanska bas tillsammans med Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. Norwegian har även baser i Sverige, Norge, Danmark Finland, England, USA och Thailand.

–Vi är mycket nöjda med att basen i Madrid nu är operativ. Det är stor efterfrågan på direktflyg mellan den spanska huvudstaden och andra storstäder i Europa. Dessutom finns det en stor passagerarpotential från huvudflygplatsen i Madrid, säger VD Björn Kjos.

Skapar nya arbetsplatser lokalt
Två Boeing 737-800 kommer att vara stationerade i Madrid och cirka 75 piloter och kabinpersonal har rekryterats till basen. Norwegian har nu 64 avgångar i veckan från Madrid till åtta destinationer (Stockholm, Köpenhamn, London, Helsingfors, Oslo, Malta, Hamburg och Warszawa). De sex baserna i Spanien har tillsammans 116 linjer till och från Spanien.  

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon +47 815 11 816


Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 416 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 94 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm