Open skies
Följ Norwegian

Norwegians bas i Madrid har nu öppnat

Pressmeddelande   •   Jun 03, 2014 16:16 CEST

I dag invigde representanter från Norwegian tillsammans med norska och spanska myndigheter den nya basen i Madrid. Basen i Madrid är strategiskt viktig för Norwegian med tanke på bolagets övriga närvaro i Spanien och med hänsyn till internationell tillväxt.

Basen i Madrid är Norwegians sjätte spanska bas tillsammans med Barcelona, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. Norwegian har även baser i Sverige, Norge, Danmark Finland, England, USA och Thailand.

–Vi är mycket nöjda med att basen i Madrid nu är operativ. Det är stor efterfrågan på direktflyg mellan den spanska huvudstaden och andra storstäder i Europa. Dessutom finns det en stor passagerarpotential från huvudflygplatsen i Madrid, säger VD Björn Kjos.

Skapar nya arbetsplatser lokalt
Två Boeing 737-800 kommer att vara stationerade i Madrid och cirka 75 piloter och kabinpersonal har rekryterats till basen. Norwegian har nu 64 avgångar i veckan från Madrid till åtta destinationer (Stockholm, Köpenhamn, London, Helsingfors, Oslo, Malta, Hamburg och Warszawa). De sex baserna i Spanien har tillsammans 116 linjer till och från Spanien.  

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon +47 815 11 816


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 416 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 94 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.