Gå direkt till innehåll
Norwegians första flygning med biobränsle

Pressmeddelande -

Norwegians första flygning med biobränsle

Idag genomförde Norwegian för första gången en flygning med biobränsle. Norwegians flyg DY631 mellan Bergen och Oslo hade nästan 50 procent biobränsle i tanken. Detta motsvarar 40 procent mindre utsläpp än en genomsnittlig flygning med vanligt bränsle.

Norwegians VD Björn Kjos hade med sig Norges klimat- och miljöminister Tine Sundtoft ombord den här ovanliga men väldigt viktiga flygningen mellan Bergen och Oslo. Det nya Norwegianplanet med registrering LN-NIF fylldes med hållbart bränsle och släppte ut totalt 3178 kilo eller 40 gram per passagerarkilometer. Äldre flygplan med vanligt flygbränsle släpper ut 5786 kilo eller 74 gram per passagerarkilometer på samma sträcka.

En viktig milstolpe
– På Norwegian är vi mycket angelägna om att göra allt vi kan för att göra flyget mer miljövänligt. Norwegian har ett tydligt mål om att minska CO2-utsläppen med 30 procent per passagerare under perioden 2008 till 2015. Den viktigaste miljöåtgärden är att ha nya flygplan, och Norwegians flotta är bland de nyaste och mest miljövänliga i Europa. Men nya flygplan är inte tillräckligt. Hållbara biobränslen är också viktigt. Den här flygningen med biobränsle från Bergen till Oslo är därför en viktig milstolpe i branschens gemensamma arbete att göra hållbara biobränslen tillgängliga för flygbolagen, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Med utveckling av ny teknik och villkor som ger flygbolagen goda incitament att investera i miljövänliga alternativ, vill Norwegian bidra till att göra flyget koldioxidneutralt innan 2050.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
 

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm