Gå direkt till innehåll
Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Awards i Stockholm. Från vänster: Charlotte Holmbergh, Lars Sande, Bjørn Kjos och Camilla Karlsson
Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Awards i Stockholm. Från vänster: Charlotte Holmbergh, Lars Sande, Bjørn Kjos och Camilla Karlsson

Pressmeddelande -

Norwegians grundare Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Award

Årets Grand Travel Award arrangerades på Grand Hotel i Stockholm igår. Varje år delas ett hederspris ut till någon som har haft ett stort inflytande på resebranschen. Årets hederpris för 2023 tilldelas Norwegians grundare Bjørn Kjos.

Grand Travel Award brukar kallas resebranschens Oscar och hålls varje år för att dela ut priser till aktörer inom hotell- och resebranschen.

För 20 år sedan grundades Norwegian av Bjørn Kjos och det allra första flyget gick mellan Oslo och Bergen i Norge. Bolaget, som från början bara hade ett par inrikeslinjer i Norge, expanderade snabbt med fler linjer och destinationer i Norden och sedan i hela Europa. Idag erbjuder Norwegian över 300 linjer till över 110 destinationer. Sedan Norwegian etablerades 2002 har över 300 miljoner resenärer flugit med bolaget.

–Jag är mycket hedrad och tacksam över att få det här priset. Att ha fått vara med och starta ett flygbolag är få förunnat och att ha fått se hur Norwegian har utvecklats under 20 år till det fantastiska flygbolag det är idag, gör mig väldigt stolt. Men det är framför allt Norwegians alla fantastiska medarbetare som är nyckeln till framgången, säger Bjørn Kjos.

– Bjørn Kjos har betytt otroligt mycket för Norwegians utveckling och framgång. Genom att bryta normer och våga utmana de traditionella bolagen, har han bidragit till att revolutionera hela flygbranschen. Nu fortsätter Norwegians resa och vi har ett stort fokus på att minska utsläppen och göra flyget mer hållbart, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian är ett av Nordens ledande flygbolag med över 300 linjer mellan Norden och attraktiva destinationer i Europa. Bolaget har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på drygt 70 plan.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm