Gå direkt till innehåll
Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Awards i Stockholm. Från vänster: Charlotte Holmbergh, Lars Sande, Bjørn Kjos och Camilla Karlsson
Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Awards i Stockholm. Från vänster: Charlotte Holmbergh, Lars Sande, Bjørn Kjos och Camilla Karlsson

Pressmeddelande -

Norwegians grundare Bjørn Kjos får hederspris på Grand Travel Award

Årets Grand Travel Award arrangerades på Grand Hotel i Stockholm igår. Varje år delas ett hederspris ut till någon som har haft ett stort inflytande på resebranschen. Årets hederpris för 2023 tilldelas Norwegians grundare Bjørn Kjos.

Grand Travel Award brukar kallas resebranschens Oscar och hålls varje år för att dela ut priser till aktörer inom hotell- och resebranschen.

För 20 år sedan grundades Norwegian av Bjørn Kjos och det allra första flyget gick mellan Oslo och Bergen i Norge. Bolaget, som från början bara hade ett par inrikeslinjer i Norge, expanderade snabbt med fler linjer och destinationer i Norden och sedan i hela Europa. Idag erbjuder Norwegian över 300 linjer till över 110 destinationer. Sedan Norwegian etablerades 2002 har över 300 miljoner resenärer flugit med bolaget.

–Jag är mycket hedrad och tacksam över att få det här priset. Att ha fått vara med och starta ett flygbolag är få förunnat och att ha fått se hur Norwegian har utvecklats under 20 år till det fantastiska flygbolag det är idag, gör mig väldigt stolt. Men det är framför allt Norwegians alla fantastiska medarbetare som är nyckeln till framgången, säger Bjørn Kjos.

– Bjørn Kjos har betytt otroligt mycket för Norwegians utveckling och framgång. Genom att bryta normer och våga utmana de traditionella bolagen, har han bidragit till att revolutionera hela flygbranschen. Nu fortsätter Norwegians resa och vi har ett stort fokus på att minska utsläppen och göra flyget mer hållbart, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian är ett av Nordens ledande flygbolag med över 300 linjer mellan Norden och attraktiva destinationer i Europa. Bolaget har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på drygt 70 plan.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm