Open skies
Följ Norwegian

Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets leasar ut 12 flygplan till flygbolaget HK Express

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2015 07:02 CET

Arctic Aviation Assets Ltd (AAA), Norwegians helägda dotterbolag, har tecknat avtal om att leasa ut 12 flygplan av modellen Airbus 320neo till flygbolaget HK Express. De 12 flygplanen levereras mellan 2016 och 2018.

–Vi är väldigt glada över samarbetet med HK Express och att kunna bidra till att de kan utöka sitt linjenät med moderna och bränsleeffektiva Airbus A320neo flygplan, säger Tore Jenssen, Chief Operating Officer för Arctic Aviation Assets Ltd.

Genom AAA har Norwegian 100 flygplan av modellen Airbus A320neo i beställning. Planen har nya, mer bränsleeffektiva motorer som möjliggör kostnadsbesparingar och utsläppsminskningar på upp till 20 procent jämfört med tidigare modeller.

Arctic Aviation Assets Ltd. är ett helägt dotterbolag till Norwegian Air Shuttle. Bolaget är baserat i Irland och förvaltar för närvarande en portfölj på 100 flygplan utöver Norwegians order på över 267 flygplan som levereras under perioden 2015 till 2022. Bolaget har även köpoptioner på ytterligare 160 flygplan.

För mer information:
Chief Operating Officer för Arctic Aviation Assets Ltd +353 879 461 070

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.