Open skies
Följ Norwegian

Norwegians Karibienlinjer från USA är nu igång – ger nya kombinationsmöjligheter för skandinaviska resenärer

Pressmeddelande   •   Dec 04, 2015 06:00 CET

Norwegians första flygning mellan USA och Karibien lyfte torsdag eftermiddag från Boston till den franska ön Martinique. De första flygningarna från Baltimore/Washington och New York till Martinique och Guadeloupe går också den här veckan. De nya linjerna ger även skandinaviska Norwegianresenärer nya möjligheter att kombinera storstadssemester i Boston eller New York med exotiska och avslappnande dagar i Karibien.  

Norwegian erbjuder nu 34 direktlinjer från USA vilket är flest linjer av alla europeiska bolag. Bara i år har Norwegian lanserat tio nya linjer mellan Europa och USA.

– För första gången på över 20 år erbjuds direktlinjer mellan nordöstra USA och Martinique och Guadeloupe och det är en viktig milstolpe för Norwegian att det är vi som ger både amerikaner och andra möjlighet att flyga direkt till de här fina franska semesteröarna i Karibien. Vi lanserade våra första USA-flygningar för över två år sedan och responsen från amerikanska resenärer på våra låga priser och nya, mer miljövänliga flygplan har varit väldigt positiv, säger Norwegians VD Björn Kjos.

– För skandinaviska resenärer innebär de nya linjerna att de kan flyga med Norwegian till New York eller Boston, tillbringa några dagar i storstaden med pulserande liv och kultur och därefter flyga vidare med oss till Karibien. Det ger våra kunder helt nya möjligheter, fortsätter Kjos.

Norwegian erbjuder redan direktlinjer från de skandinaviska huvudstäderna och London till den karibiska ön Puerto Rico och från Köpenhamn till St Croix. Dessutom flyger Norwegian till Fort Lauderdale, Orlando, Las Vegas, Los Angeles och San Francisco.

Det är Norwegians nya Boeing 737-800-plan med gratis WiFi och direktsänd TV som ska flyga mellan USA och Karibien. Norwegian är det enda flygbolaget som erbjuder gratis WiFi mellan USA och Karibien.  

En spännande möjlighet för Norwegians piloter och kabinanställda i Europa
Cirka 40 anställda från Norwegians baser i Europa ska bemanna flygplanen och får därmed tillfälliga baser i Guadeloupe och Martinique under vintermånaderna. Över 700 medarbetare sökte 38 tjänster. Utöver dessa tjänster kommer fyra flygtekniker vara en del av teamet (se bilder).

Norwegians nya linjer mellan USA och Karibien är inledningsvis säsongsbaserade och kommer att trafikeras till och med april 2016 med totalt 14 avgångar i veckan. Tre avgångar i veckan från New York (JFK) till både Guadeloupes Pointe-à-Pitre International Airport (PTP) och Martinique Aimé Césaire International Airport (FDF) och två avgångar i veckan från Baltimore/Washington International Airport (BWI) och Boston Logan International Airport (BOS) till Guadeloupe och Martinique.

Om Martinique och Guadeloupe
Martinique och Guadeloupe tillhör den franska delen av Karibien. Båda öarna tillhör franskt territorium och därmed en del av EU. Språket är franska och valutan euro. Öarna anses vara två av de vackraste i området med fantastiska stränder, regnskog och vulkanberg. Öarnas franska identitet innebär att allt från flygplatser och väger till hotell och restauranger håller EU-standard. Båda öarna har frekventa båt- och flygavgångar till grannöarna St. Lucia, Dominica, St. Barts och St. Martin.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.