Open skies
Följ Norwegian

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos tilldelas ”Ambassador’s Award” för sitt bidrag med att stärka relationerna mellan Norge och USA

Pressmeddelande   •   Jun 28, 2018 15:59 CEST

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos och USA:s ambassadör i Norge, Kenneth J. Braithwaite

Idag tilldelades Norwegians koncernchef Bjørn Kjos utmärkelsen ”Ambassador’s Award” av USA:s ambassadör i Norge, Kenneth J. Braithwaite. Kjos fick utmärkelsen för Norwegians bidrag med att stärka de bilaterala relationerna mellan USA och Norge.

– Jag gratulerar Bjørn Kjos till att han får årets utmärkelse U.S. Ambassador’s Award för sin insats med att stärka samarbetet och de ekonomiska banden mellan USA och Norge, säger ambassadör Braithwaite.

Ambassadör Braithwaite berömde Bjørn Kjos och Norwegian för att ha bidragit starkt till USA:s välfärd i form av ökad turism, nya arbetsplatser och ökad ekonomisk tillväxt.

– Det är en stor ära att få ta emot det här priset. Jag är glad över att vårt arbete i USA uppskattas och erkänns och det finns potential att stärka vårt bidrag ytterligare, säger Bjørn Kjos

Norwegian började flyga till USA 2013. Idag erbjuder Norwegian över 60 direktflyg mellan USA och Europa vilket är fler linjer än något annat europeiskt flygbolag.

Norwegian är även storkund hos amerikanska flygplanstillverkaren Boeing och har idag en flotta på över 150 flygplan från Boeing. Norwegian bidrar därmed till att skapa och stödja tusentals arbetsplatser i USA. Under 2012 undertecknade bolaget den största europeiska flygplansbeställningen någonsin med Boeing och Norwegian har fortfarande över 100 Boeingplan i beställning.

Idag har Norwegian cirka 800 medarbetare baserade i USA – en siffra som kommer att fortsätta öka. Norwegian är det enda utländska flygbolaget i USA som anställer amerikanska piloter. Norwegian anställer dessutom fler kabinanställda lokalt än något annat utländskt flygbolag.

Norwegian har idag fem baser i USA: New York, Fort Lauderdale, Los Angeles, Providence och Stewart.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.