Gå direkt till innehåll
Norwegians koncernchef Bjørn Kjos tillsammans med crew
Norwegians koncernchef Bjørn Kjos tillsammans med crew

Pressmeddelande -

Norwegians passagerare har donerat sex miljoner kronor till UNICEFs arbete för utsatta barn

Med ett enkelt litet klick har Norwegians passagerare under det senaste året bidragit med hela sex miljoner kronor till UNICEFs arbete för världens mest utsatta barn. Det har passagerarna gjort genom att ge ett bidrag i samband med att de beställer flygbiljett på Norwegians webbsidor.

– Jag vill tacka alla våra fantastiska passagerare för den generositet de har visat det senaste året. Sex miljoner kronor bidrar till att UNICEF kan hjälpa ännu fler barn att få den framtid de förtjänar. Det här visar dessutom att om det är enkelt att ge så bidrar fler, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

–Det är uppenbart att det finns en stor vilja att ge och ett stort engagemang för världens barn. Varje litet klick räddar och förbättrar barns liv. Vi märker att när det är lätt att ge vill väldigt många vara med och bidra. Resultatet hittills är fantastiskt men jag hoppas att ännu fler Norwegianpassagerare vill använda den här enkla möjligheten till att stödja UNICEFs arbete för barn. Stort tack till alla passagerare som hittills har bidragit samt till Amadeus och Norwegian, säger Bernt G. Apeland, generalsekreterare på UNICEF Norge.

Ett litet klick i samband med att biljettköpet genomförs är det enda som krävs för att bidra. Med donationsfunktionen kan man välja om man vill ge 25, 50, 75 eller 100 kronor.

25 kronor räcker till att vaccinera 10 barn mot polio medan 50 kronor ger 1000 vattenreningstabletter som räcker till 5000 liter rent vatten. För 75 kronor får man 21 näringspaket – en veckas ranson till ett undernärt barn och för 100 kronor får en hel skolklass skolböcker.

Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd. Genom samarbetet har vi bland annat flugit ned ett plan fullastat med nödhjälp till den Centralafrikanska republiken och till syriska flyktingar i Jordanien. Norwegian har även haft insamlingskampanjer ombord och de anställda ger sin årliga julklapp till UNICEFs viktiga arbete.

Det är IT-bolaget Amadeus som står för den tekniska lösningen.

Kontaktpersoner för media:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
UNICEF: Kommunikationsrådgivare Truls Brekke, + 47 951 07 878

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm