Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegians passagerare har hittills skänkt över 1,6 miljoner norska kronor till UNICEF

Norwegians passagerare har hittills skänkt över 1,6 miljoner norska kronor till UNICEF:s arbete för barn över hela världen. Flygbolagets kunder har skänkt pengar i samband med att de köpt flygbiljetter online mellan juni och oktober. Under oktober går samtliga bidrag till att fylla ett plan med skolmaterial och nödhjälp till syriska flyktingbarn i Jordanien.

Möjligheten att skänka pengar har möjliggjorts genom ett samarbete mellan UNICEF, IT-företaget Amadeus och Norwegian.

I november skickar Norwegian och UNICEF ett plan fullastat med nödhjälp och skolmaterial från Oslo till Amman i Jordanien för att hjälpa syriska barn som bor i världens näst största flyktingläger Za'atari. Alla bidrag i oktober går till att fylla det här planet.

–Jag vill tacka alla våra passagerare för det engagemang de har visat för att hjälpa barn i nöd med sitt bidrag till att fylla ett helt plan med nödhjälp. Det totala beloppet på över 1,6 miljoner norska kronor som vi har fått in hittills visar att ett litet bidrag från många passagerare kan leda till att ännu fler barn får en ny framtid, säger Norwegians VD Björn Kjos.

–Det här visar att Norwegians kunder är djupt engagerade i att bidra till en bättre värld för barn. Det visar också att enkla donationsfunktioner gör det lättare att stödja vårt arbete, vilket är precis vad Amadeus och Norwegian har gjort. Jag vill tacka både de företag och alla de passagerare som har bidragit, säger generalsekreteraren för UNICEF Norge, Bernt. G. Apeland.

Det är en donationsfunktion från en av Europas ledande leverantörer av tekniska lösningar för resebranschen som har gjort detta möjligt.

–En så stor mängd donationer på så kort tid bekräftar vår erfarenhet av att resebranschen och humanitära ändamål tillsammans kan åstadkomma mycket mer än de kan på egen hand. Det finns en enorm potential i den här tekniska lösningen och vi hoppas att det här samarbetet kan inspirera andra aktörer i resebranschen – en tjänst vi är glada över att erbjuda gratis, säger Tomás López Fernebrand SVP, General Counsel och Corporate Security, på Amadeus.

Flyger nödhjälp till syriska flyktingar
–Vi är angelägna om att göra allt vi kan för att hjälpa flyktingbarnen i Syrien och vårt signaturpartnerskap med UNICEF gör det här möjligt. Vi ställer ett plan med besättning till förfogande så att vi kan frakta nödhjälp och skolmaterial. Vi uppmuntrar våra kunder och samarbetspartners att fortsätta bidra, säger Björn Kjos. Flera av Norwegians medarbetare kommer också att delta i hjälparbetet – både ombord på flygningen och i arbetet kring hela hjälpinsatsen.

–De syriska flyktingbarnen har förlorat allt. Det är därför vi tillsammans med vår samarbetspartner Norwegian uppmanar alla att hjälpa oss att fylla ett plan med nödhjälp som går direkt till de här barnen. Tillsammans kan vi se till att de här syriska barnen får den framtid de förtjänar och förhindra att de blir en förlorad generation, säger Bernt G. Apeland.

Ett litet klick i samband med att biljettköpet genomförs online på Norwegians hemsida är det enda som krävs för att bidra. Med donationsfunktionen kan man välja om man vill skänka 25, 50, 75 eller 100 kronor.

Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd. Förra året flög Norwegian ett plan fullastat plan med nödhjälp till den Centralafrikanska republiken (CAR). Norwegians medarbetare skänker dessutom sina julklappar till UNICEF.

Kontakt för media:
Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
UNICEF Norge: Synnøve Aspelund + 47 938 25 002
Amadeus: Roman Townsend: +34 616 318 037

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm