Gå direkt till innehåll
Koncernchef Bjørn Kjos i Centralafrikanska republiken år 2014
Koncernchef Bjørn Kjos i Centralafrikanska republiken år 2014

Pressmeddelande -

Norwegians passagerare skänkte fem och en halv miljoner kronor till UNICEF under 2016

Norwegians samarbete med UNICEF har bidragit till att många barn fick hjälp under 2016. Med ett enkelt litet klick har Norwegians passagerare bidragit med över fem och en halv miljoner kronor till UNICEF:s arbete för världens mest utsatta barn. Det har de gjort genom att ge ett bidrag till UNICEF i samband med beställning av flygbiljett på Norwegians webbplatser.

Totalt bidrog Norwegians resenärer med 5 512 300 kronor. Det räcker för att finansiera fem skolor, installera 1500 brunnar med vattenpumpar som förser en hel by eller ett flyktingläger med rent dricksvatten, en och en halv miljon nödhjälpspaket som ger matransoner till 34 000 barn i två veckor eller att en miljon barn vaccineras mot polio.

–Jag vill tacka våra fantastiska passagerare för den generositet de har visat under 2016. De här pengarna bidrar till att UNICEF kan se till att ännu fler barn får den framtid de förtjänar. Det här visar dessutom att fler bidrar när det är enkelt att ge, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– På vägnar av barn i världen vill vi på UNICEF tacka Norwegians passagerare som på ett enkelt sätt har bidragit till att fler barn överlever och utvecklas. Många små belopp ger ett stort resultat och lösningen med ett litet klick vid beställning av biljetter gör det enkelt för folk att bidra. Vi hoppas att både nya och gamla passagerare vill fortsätta rädda liv med ett klick, säger UNICEF Norges tillförordnade generalsekreterare, Merete Agerbak-Jensen.

Ett litet klick i samband med att biljettköpet genomförs är det enda som krävs. Med donationsfunktionen kan man välja om man vill ge 25, 50, 75 eller 100 kronor. 25 kronor räcker till att vaccinera 10 barn mot polio, 50 kronor ger 1000 vattenreningstabletter – som ger 5000 liter rent dricksvatten, 75 kronor ger 21 näringspaket – vilket är en veckas ranson till ett undernärt barn och 100 kronor räcker för att ge skolböcker till en hel klass.

Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd. Genom samarbetet har Norwegian bland annat flugit ett plan fullastat med nödhjälp till den Centralafrikanska republiken och till syriska flyktingar i Jordanien. Norwegian har även haft insamlingskampanjer ombord och de anställda skänker sin årliga julklapp till UNICEF:s viktiga arbete.

För mer information:
Norwegians pressnummer, tel: +47 815 11 816
UNICEF Norges tillförordnade generalsekreterare, Merete Agerbak-Jensen, tel: +47 918 39 596

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm