Open skies
Följ Norwegian

Norwegians siffror för första kvartalet blev som förväntat kraftigt påverkade av COVID-19

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2020 07:10 CEST

Norwegian presenterar idag ett kvartalsresultat som är kraftigt påverkat av COVID-19-krisen. Norwegian befinner sig nu i en viloperiod samtidigt som bolaget genomgår en omfattande omstrukturering för att säkerställa en bra grund för framtiden.

–Som förväntat och som vi har signalerat till marknaden vid ett flertal tillfällen så har siffrorna för första kvartalet påverkats kraftigt av COVID-19-krisen. De kommande månaderna blir krävande för Norwegian och flygbranschen men vårt mål är att se till att bolaget fortsätter behålla en stark position. Det kommer att bidra till en hållbar verksamhet och en struktur som gynnar aktieägare, kunder och kollegor. Så fort världen återgår till det normala är vi redo med ett ännu bättre serviceerbjudande till våra kunder, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

För fler detaljer, se börsmeddelande.

Norwegian är ett av de största lågprisbolaget i världen med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på cirka 160 plan. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 10 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.