Open skies
Följ Norwegian

Norwegians styrelse godkänner etablering och nya linjer i Argentina

Pressmeddelande   •   Maj 09, 2017 18:18 CEST

Idag har Norwegians styrelse godkänt att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina. Uppstarten är beroende av myndigheternas godkännande.

– Argentina är en intressant marknad med stor potential och passar väl in i Norwegians globala strategi och erbjudande med låga priser på både korta och långa linjer. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet som vi har påbörjat i Argentina med att etablera nya baser, anställa många nya kollegor och framför allt ge det argentinska folket billiga flygbiljetter, både på inrikes- och utrikeslinjer, säger Ole Christian Melhus, vd för Norwegian Air Argentina.

Norwegian etablerade att argentinskt dotterbolag i januari i år och har ansökt om drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Ansökan behandlas nu av myndigheterna. I ansökan beskriver Norwegian planerna för en omfattande verksamhet med både inrikes- och utrikesflygningar. Med dagens styrelsebeslut kommer Norwegian att påbörja rekrytering av administrativ personal i Argentina. Rekrytering av piloter och kabinpersonal påbörjas i slutet av sommaren.

Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras och läggas ut till försäljning i slutet av året.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.