Gå direkt till innehåll
Norwegian 737-800   Foto: Jørgen Syversen
Norwegian 737-800 Foto: Jørgen Syversen

Pressmeddelande -

Norwegians trafiksiffror för december kraftigt påverkade av COVID-19

Norwegians trafiksiffror för december är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av reserestriktioner i Europa. Bokningarna för jul och nyår var dock positiva.

I december flög 129 664 kunder med Norwegian, 94 procent färre än samma månad förra året. Både den totala kapaciteten (ASK) och passagerartrafiken (RPK) minskade med 98 procent. Kabinfaktorn var på 52,3 procent, en minskning med 31 procentenheter.

–Pandemin fortsätter att ha en starkt negativ inverkan på vår verksamhet, något den har haft ända sedan hela Norge stängde ned i mars förra året. Norwegian var på väg mot ett positivt resultat för 2020 men kastades istället ut i den tuffaste striden någonsin och 2020 har varit ett mycket krävande år. Även om efterfrågan var låg i december var bokningarna för jul och nyår positiva och vi har anpassat produktionen till rådande situation. Nu gör vi allt vi kan för att Norwegian ska ta sig igenom den här krisen som ett starkare och mer konkurrenskraftigt bolag med en ny finansiell struktur, en storleksanpassad flotta och ett förbättrat utbud till kunderna, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

–Det stöd som vi har fått från kunder, medarbetare och andra under året har varit enormt. Vårt viktigaste jobb är att knyta samman människor på ett säkert sätt och nu längtar alla efter att träffas igen. Att vaccinationer nu genomförs med full kraft är goda nyheter både för luftfarten och för reslystna. Det här året ser vi fram emot att fortsätta bidra till att knyta samman folk, bidra till ekonomisk tillväxt och göra det möjligt att flyga på en marknad med sund konkurrens. 2020 har varit ett besvärligt år men vi kämpar vidare och ger oss inte, avslutar Schram.

I genomsnitt hade Norwegian nio flygplan i drift i december, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. Totalt genomförde Norwegian 95,6 procent av de planlagda flygningarna i december och punktligheten var på 88,5 procent.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF. 

Ämnen


Norwegians berättelse började för över 27 år sedan. Bolaget etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga först 2002. Norwegian har blivit en central aktör inom internationell luftfart; först med kortdistanslinjer i Europa och sedan långdistanslinjer till och från USA, Asien och Sydamerika. Norwegian har idag en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta som består av flygplansmodellerna Boeing 787 Dreamliner och Boeing 737.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och fem år i rad har passagerarna röstat fram Norwegian som världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer. Dessutom har bolagets lojalitetsprogram Norwegian Reward utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen. 

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm