Gå direkt till innehåll
Norwegians trafiksiffror för mars kraftigt påverkade av COVID-19

Pressmeddelande -

Norwegians trafiksiffror för mars kraftigt påverkade av COVID-19

Det globala utbrottet av COVID-19 har påverkat flygbranschen över hela världen och har kraftigt påverkat Norwegians trafiksiffror för mars. Reserestriktioner och minskat resande har resulterat i kraftigt minskad efterfrågan hos bolaget.

Norwegian anpassade linjenätet ett flertal gånger i mars till följd av minskad efterfrågan. Den 10 mars minskade den planlagda kapaciteten med cirka 15 procent. Den 16 mars justerade bolaget kapaciteten ytterligare med en minskning på upp till 85 procent av den planlagda kapaciteten. De allra flesta avgångarna ställdes in från och med 25 mars. Kapaciteten var 40 procent lägre än vad som planlagts och de flygningar som genomfördes hade en kabinfaktor på 72 procent, ned 13,8 procentenheter jämfört med samma månad föregående år.

Kapaciteten (ASK) minskade med 53 procent jämfört med motsvarande period förra året och den totala trafiken (RPK) minskade med 60 procent. Under mars valde 1 153 283 kunder att resa med Norwegian, en minskning med 61 procent.

Norwegian genomförde 77 procent av de planlagda flygningarna i mars och genomförde ett flertal extraflygningar på uppdrag av myndigheter för att hämta hem resenärer. Norwegian fortsatte även att flyga ett antal linjer för att upprätthålla kritisk infrastruktur inom Norden.

–Den extremt snabba utvecklingen av COVID-19 pandemin har haft en betydande inverkan på Norwegians trafiksiffror för mars. Till följd av globala reserestriktioner och kraftigt minskad efterfrågan har Norwegian under mars löpande behövt ställa in avgångar. I samarbete med myndigheter genomförde Norwegian ett flertal extrainsatta flygningar för att hämta hem tusentals skandinaviska resenärer. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla våra hängivna kollegor och kunder för allt stöd de senaste veckorna, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

För mer information – endast för media:
Kommunikationschef charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
eller press@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är ett av de största lågprisbolaget i världen med över 36 miljoner resenärer under 2019. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta på cirka 160 plan. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 10 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm