Open skies
Följ Norwegian

Nytt kapitel för Norwegian: Börjar sälja biljetter i Argentina

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2018 14:38 CEST

Norwegian Air Argentina

Idag börjar Norwegian sälja flygbiljetter till inrikeslinjer i Argentina. De första linjerna kommer att gå mellan Buenos Aires och de populära turistdestinationerna Córdoba, Mendoza, Iguazú, Bariloche, Neuquén och Salta. Första flyget lyfter 16 oktober 2018.

–Det här är en stor milstolpe. Vårt mål är att alla ska ha möjlighet att flyga och de här linjerna gör det nu möjligt för såväl argentinare som européer och andra att flyga prisvärt inrikes i Argentina. De här linjerna kommer att bidra till ökad turism, fler arbetsplatser och ekonomisk tillväxt i Argentina där flygutbudet traditionellt sett har varit begränsat. Argentina har en enorm potential och de här linjerna är bara början på våra planer för Sydamerika. Nu ser vi fram emot att önska både argentinare och övriga resenärer välkomna ombord våra nya, bekväma, miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

De nya destinationerna innebär att både inhemska och utländska resenärer kan upptäcka mer av allt som Argentina har att erbjuda som t ex att besöka vindistrikt (i Mendoza och Salta), åka skidor (i Mendoza, Neuquén och Bariloche), njuta av vacker natur med imponerande vattenfall (i Iguazú) samt uppleva storstadsliv (i Buenos Aires och Córdoba).

Norwegian har goda förbindelser mellan London Gatwick och Buenos Aires. Till London Gatwick flyger Norwegian dagligen från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Om Norwegian Air Argentina:
I januari i år fick Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA) drifttillstånd (AOC) från myndigheterna i Argentina. Inrikeslinjerna kommer att trafikeras av Norwegians Boeing 737-800-plan.

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.