Open skies
Följ Norwegian

Ökad kabinfaktor och högre enhetsintäkter för Norwegian i augusti

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2019 08:00 CEST

Norwegian crew

Norwegians trafiksiffror för augusti visar att över 3,5 miljoner passagerare reste med bolaget. Enhetsintäkterna ökade med tre procent och kabinfaktorn var på 90 procent, upp 0,4 procentenheter.

Totalt flög 3 503 913 passagerare med Norwegian i augusti. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med fem procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med fyra procent.

– Trafiksiffrorna visar högre kabinfaktor och högre enhetsintäkter. Tillväxten planar ut vilket är helt enligt bolagets strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet. Vi är även tillfreds med bokningarna framöver, särskilt på interkontinentala linjer och i Norden, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

Bolagets CO2-utsläpp minskade från 70 till 69 gram per passagerarkilometer i augusti jämfört med samma månad förra året. Med en genomsnittsålder på 3,8 år har Norwegian en av de mest bränslebesparande och miljöanpassade flygplansflottorna i världen. Tack vare den unga flottan har bolaget minskat utsläppen per passagerarkilometer med 30 procent sedan 2008.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten var på 76,2 procent. Punktligheten påverkades negativt av generella sommarförseningar i europeiskt luftrum utanför Norwegians kontroll. Dessutom har bolagets inhyrning av ersättningsflyg påverkat punktligheten negativt.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.