Gå direkt till innehåll
Norwegians 787 Dreamliner
Norwegians 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Ökad passagerartrafik och högre intäkter för Norwegian i september

Norwegians trafiksiffror för september visar att över 3,3 miljoner passagerare valde att flyga med bolaget. Enhetsintäkterna i september ökade för sjätte månaden i rad med sex procent jämfört med samma period förra året.

Totalt flög 3 310 424 passagerare med Norwegian i september. Den totala trafiken (RPK) ökade med två procent, kapaciteten (ASK) ökade med en procent och kabinfaktorn var på 90 procent, upp 1,1 procentenheter. 

–Vi är mycket glada över att enhetsintäkterna har ökat för sjätte månaden i rad. När Norwegian nu går från tillväxt till lönsamhet är det även positivt att vi har en god och stabil efterfrågan. Driftmässigt fortsätter bolaget att leverera bättre och bättre resultat, och vi är på god väg att nå målet om två miljarder norska kronor i minskade kostnader under 2019, säger Geri Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

–Utsikterna framöver är lovande och inför den kommande vintersäsongen har vi justerat linjenätet och kapaciteten för att säkerställa att vi är väl positionerade för att möta efterfrågan, fortsätter Karlsen.

Tack vare den unga flygplansflottan med en genomsnittsålder på 3,8 år har bolaget minskat CO2-utsläppen per passagerare med 70 gram per passagerarkilometer i september, vilket är en minskning med 0,3 procent jämfört med samma period förra året. Norwegian har en av de modernaste och mest bränsleeffektiva flygplansflottorna i världen och har minskat utsläppen med hela 30 procent sedan 2008.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i september. Punktligheten var på 79,8 procent. Bolagets inhyrning av ersättningsflyg har påverkat punktligheten negativt i september.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson 
E-mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Ämnen


Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 37 miljoner resenärer under 2018. Norwegian trafikerar idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Kanada och Sydamerika. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan med en genomsnittsålder på 3,8 år vilket gör den till en av de modernaste och mest bränsleeffektiva i världen. Norwegian har för andra gången utsetts till det mest bränsleeffektiva och mest miljöanpassade flygbolaget på transatlantiska linjer av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

De senaste fem åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

Norwegian har cirka 11 000 medarbetare.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm