Gå direkt till innehåll
Passagerarökningen fortsätter för Norwegian

Pressmeddelande -

Passagerarökningen fortsätter för Norwegian

Norwegian hade 1 628 040 passagerare i maj. Det är en ökning med 16 procent jämfört med förra månaden.

- Vi närmar oss i rask takt högsäsongen och fortsätter den planerade utökningen av linjedestinationsprogrammet för att möta efterfrågan. Trots kapacitetsutmaningarna på vissa flygplatser genomför vi nära 100 procent av de 400 dagliga flygningarna vi har planlagt och med en hög grad av punktlighet, säger Geir Karlsen, vd på Norwegian.

Punktligheten, som är ett mått på antalet avgångar som sker inom 15 minuter efter ordinarie tid, var 84,9 procent i maj. Det är en ökning med 82,6 procent i april. Så många som 97 procent av alla flyg landar på utsatt tid eller inom en timme.

Antalet passagerare ökar från månad till månad och bolaget registrerar att bokningarna fortsätter att öka inför sommaren och skolloven. Väldigt många har redan bokat resor till typiska sol- och baddestinationer och den senaste tiden är det fler som bokar resor till storstäder i Europa. I maj öppnade bolaget flera linjer för att möta efterfrågan.

Norwegian hade 1 628 040 passagerare i maj, jämfört med 96 909 i maj 2021. Kabinfaktorn var 79,2 procent. Kapaciteten (ASK) var 2 459 miljoner sittkilometer, medan den faktiska passagerartrafiken (RPK) var 1 947 miljoner sittkilometer. I maj hade Norwegian i genomsnitt 64 flygplan i drift och 99,7 procent av reguljärflygen genomfördes.

Norwegian har som planerat utökat sin flygplansflotta rejält hittills under 2022 och kommer att ha 70 flygplan i drift i sommar. En nyligen genomförd avsiktsförklaring med Boeing kommer att säkerställa Norwegian leveranser av nya flygplan av typen 737 MAX 8 under de kommande åren. En ständig förnyelse av flygplansflottan kommer att ge passagerarna en ännu bekvämare reseupplevelse i moderna och bränslesnåla flygplan.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm