Open skies
Följ Norwegian

Rekordmånga resenärer flyger med Norwegian i jul

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2015 11:51 CET

Årets största reseperiod är här och för många resenärer är flyget en förutsättning för att kunna fira jul tillsammans. Norwegian har aldrig tidigare haft fler resenärer till och från Sverige under en treveckorsperiod. Mellan 18 december och 5 januari flyger Norwegian över 250 000 resenärer till och från Sverige samt inrikes.

Under de mest intensiva veckorna vid jul och nyår, mellan 18 december och 5 januari, kommer över 250 000 resenärer att flyga till och från Sverige samt inrikes med Norwegian. Många reser till nära och kära för att fira jul men det finns lika många som vill resa bort, kanske till sol och värme för att fira jul på annat sätt.

– December är en intensiv reseperiod och markerar slutet på ett händelserikt år för Norwegian. Vi är glada över att allt fler svenska resenärer gillar vår produkt med direktflyg till attraktiva destinationer i nya, moderna och miljövänliga flygplan. Nästa år blir också ett spännande år med infasning av ännu fler nya flygplan med lansering av nya destinationer både inom och utanför Europa, säger Thomas Ramdahl, Kommersiell Direktör på Norwegian.

Av de som väljer att resa utomlands under jul och nyår är de spanska storstäderna Alicante och Malaga samt Faro i Portugal mest populära. Även London och Paris är attraktiva och ligger bland de tio mest bokade destinationerna. För de som reser lite längre bort är Dubai i Förenade Arabemiraten och Fort Lauderdale i USA mest populära.

De tio mest bokade destinationerna från Sverige 18 december – 5 januari

  1. Alicante
  2. Malaga
  3. Faro/Algarve
  4. Teneriffa
  5. Barcelona
  6. Dubai
  7. London
  8. Fort Lauderdale
  9. Paris
  10. Madrid

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.