Open skies
Följ Norwegian

Rekordmånga resenärer under julen

Pressmeddelande   •   Dec 15, 2016 08:11 CET

Norwegians kabinpersonal

Julen närmar sig med stormsteg och om ett par veckor inträffar en av årets mest intensiva reseperioder. Mellan 15 december och 10 januari flyger Norwegian över 300 000 resenärer till och från Sverige samt inrikes – fler svenska resenärer än någonsin under julen. Norwegian har listat de mest populära utlandsdestinationerna i jul.

Snart är det högsäsong för resandet oavsett om man reser till nära och kära för att fira jul eller på semester utomlands. Över 300 000 resenärer flyger till och från Sverige med Norwegian mellan 15 december och 10 januari. Av de som reser utomlands är det framför allt storstäder som är mest populära men även destinationer som främst är förknippade med sol och värme ligger på topp tio-listan över de mest bokade.

Norwegian har tagit fram en topp 10-lista på de mest bokade destinationerna under jul och nyår. På första plats hamnar London. Den brittiska huvudstaden ligger bara några få flygtimmar bort och brexit har resulterat i att det idag är billigare att semestra i London. På andra och tredje plats kommer Köpenhamn respektive Helsingfors som följs av tre spanska destinationer. Bland Norwegians långlinjer är Fort Lauderdale i Florida och San Juan i Puerto Rico de mest bokade.

– Vi är glada över att fler resenärer i Sverige än någonsin reser med Norwegian under julveckorna. Det visar att de uppskattar vår produkt med direktflyg till attraktiva destinationer i nya, moderna och miljövänliga flygplan till låga priser. Nästa år utökar vi flygplansflottan betydligt vilket innebär att vi kommer att lansera nya destinationer både inom och utanför Europa, säger Thomas Ramdahl, Kommersiell Direktör på Norwegian.

De tio mest bokade destinationerna från Sverige 15 december – 10 januari

  1. London
  2. Köpenhamn
  3. Helsingfors
  4. Malaga
  5. Barcelona
  6. Las Palmas
  7. Fort Lauderdale
  8. Dubai
  9. San Juan
  10. Paris

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.