Open skies
Följ Norwegian

Ska du ut och flyga i jul? Här är Norwegians tips till alla resenärer

Pressmeddelande   •   Dec 20, 2017 14:31 CET

Under de kommande juldagarna är det många hundra tusen skandinaver som ska flyga med Norwegian. För att möta den stora efterfrågan har bolaget satt in extra kapacitet på utvalda avgångar. Vi rekommenderar resenärer att vara på flygplatsen i god tid och att packa smart för en så bra och smidig resa som möjligt.

Den hektiska jultrafiken är utspridd över flera dagar med fredag 22 december som den mest populära resdagen. Det är många som reser både inrikes och utrikes under jul. Norwegian sätter in extra avgångar 22 december till Umeå och Luleå från Stockholm. För utrikes resor har Norwegian satt in extra avgångar från och med idag fram till 7 januari till Malaga, Alicante, Barcelona, Las Palmas och Rom.

Var ute i god tid

Antalet nöjesresande och resande barnfamiljer är större än under resten av året så det är viktigt att vara på flygplatsen i tid. Eftersom det är extra många resenärer som ofta har extra mycket bagage under julen kan väntetiden vid incheckning och säkerhetskontrollen bli längre än vanligt.

Passagerare som ska checka in bagage eller ta med sig handbagage ombord på flygplanet ombeds följa våra bagagetips på hur man packar, titta på den här videon om handbagage samt tänka på följande:

  • Märk bagaget med namn och telefonnummer
  • Se till att väskan är ordentligt stängd
  • Undvik att packa ner något som strider mot säkerhetsföreskrifterna
  • Packa ömtåliga saker i hårda eller vadderade förpackningar

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Epost: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

År 2015,2016 och 2017 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.