Gå direkt till innehåll
Hjältarna på Norwegians flygplan får ny design

Pressmeddelande -

Hjältarna på Norwegians flygplan får ny design

Norwegian firar 20-årsjubileum i år och som en del av firandet får hjältarna som pryder flygplanen en ny design.

– Vi är väldigt glada över att kunna visa upp det första flygplanet med ny design. Vi har haft hjältar på flygplanen sedan 2002 och personerna som pryder planen är välkända och väcker stort engagemang hos våra kunder. Den nya designen är en del av företagets jubileumsfirande i år, säger Christoffer Sundby, Executive Vice President för marknad, försäljning och kundservice på Norwegian.

Hjältarna har varit med från starten, och gemensamt för dem alla är att de är människor som varit pionjärer inom sitt område, och de har bidragit till att forma den nordiska identiteten. En modern illustration i rött, vitt och blått ersätter dagens bilder och fler detaljer har tillkommit.

Wenche Foss är den första hjälten i nytt utförande, och snart kommer Max Manus, Anne Cath Vestly, Gidsken Jakobsen med flera. Av de nordiska hjältarna är Greta Garbo, Knud Rasmussen och Minna Canth de första med ny design.

Den nya illustrationen innehåller fler detaljer än de gamla bilderna. Till exempel kan man i Wenche Foss illustration se Nationalteatern i bakgrunden, medan på Gidsken Jacobsen har ett plan lagts till och med Max Manus syns slottet och Nordmarka.

Norwegian har ett 70-tal flygplan i ordinarie reguljär trafik i sommar och kommer att utöka detta till ett 80-tal till sommaren 2023. 

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm