Open skies
Följ Norwegian

Succé för Norwegians Internet ombord

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2011 09:15 CEST

Att uppdatera Facebook, mejla och läsa nyheter, det är de mest populäraste aktiviteterna när Norwegians passagerare kopplar upp sig på 10 000 meter. Norwegians gratis WiFi-lösning ombord har fått ett rekordmottagande bland passagerarna.

– Att komma åt sina sociala nätverk och generell information i realtid är viktigt för dagens människor samtidigt som det kan vara skönt för en affärsresenär att snabbt kunna summera dagens möte på väg hem från Oslo till Stockholm. Vår internettjänst ombord ger oss en stor konkurrensfördel och vi är väldigt glada över den respons vi har fått så här långt, säger Norwegians IT Direktör, Hans Petter Aanby.

Toppnotering över antalet användare som samtidigt surfade på 10 000 meter gjordes mellan Oslo och Alicante den 14 mars då 87 passagerare var uppkopplade. För svenska resenärer utmärker sig Las Palmas-Stockholm och Stockholm-London som båda hade 70 samtidiga användare.

Trådlöst internet ombord på alla flygningar mellan Stockholm och Oslo
Från och med den första maj kommer Norwegian att erbjuda internet ombord på alla flygningar mellan Stockholm och Oslo. Tjänsten är tillsvidare gratis.

Innan sommaren 2011 kommer Norwegian erbjuda WiFi på elva flygplan och till årsskiftet kommer 21 flygplan att vara utrustade med den nya teknologin. Under 2012 ökar antalet flygplan med WiFi ombord till 40 stycken.

Norwegian har valt det amerikanska företaget Row 44 som leverantör av WiFi systemet. Row 44 levererar idag samma teknologi till amerikanska Southwest Airlines. För mer information om Row44 vänligen besök www.row44.com.

Kontaktperson:
Lasse Sandaker-Nielsen, Kommunikationsrådgivare          + 47 815 11 816

Bilder finns på: http://www.newsdesk.se/pressroom/norwegian/image/list  

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder 238 linjer till 98 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Norwegian transporterade nära 13 miljoner passagerare under 2010, har 2 500 anställda och en flygplansflotta bestående av 57 flygplan (april 2011). 73 ny Boeing 737-800W levereras mellan 2008 och 2014 och innebär att Norwegian kommer att ha den mest moderna, effektiva och mest miljövänliga flygflottan i kommersiell drift när alla flygplan är på plats. För mer information besök www.norwegian.com

Bifogade filer

PDF-dokument