Open skies
Följ Norwegian

Svenska staten ger Norwegian förnyat förtroende

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2018 10:30 CEST

Svenska staten har gett Norwegian förnyat förtroende på utrikes resor. Avtalet innebär att Norwegian kommer att fortsätta flyga statligt anställda på utrikes resor inom Europa och till USA.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Det förlängda avtalet gäller till och med sista september 2019 och gäller utrikes resor från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till destinationer inom Europa och till USA. Totalt kommer Norwegian att flyga statligt anställda på över 50 linjer.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi får fortsatt förtroende att flyga statligt anställda. Att vi får fortsätta flyga statligt anställda både inom Europa och till USA ser vi som en bekräftelse på att våra prisvärda, flexibla biljetter i moderna och bränsleeffektiva flygplan med hög komfort uppskattas, säger Petteri Olsen, försäljningschef på Norwegian.

Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen och erbjuder över 500 linjer till över 150 destinationer globalt. Med en genomsnittsålder på 3,7 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

Kontakt för media:
Försäljningschef Petteri Olsen, tel: 073 522 22 12
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.