Open skies
Följ Norwegian

Svenska staten ger Norwegian fortsatt förtroende

Pressmeddelande   •   Nov 04, 2014 09:13 CET

Svenska staten förlänger avtalet med Norwegian som får fortsatt förtroende att  flyga statligt anställda ytterligare ett år. De linjer som ingår i avtalet är till och från Stockholm Arlanda, Göteborg, Malmö, Umeå, Luleå och Visby.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och det förlängda avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Det förlängda avtalet träder i kraft första december i år och gäller till och med 30 november 2015. 

–Vi är mycket glada över att vi får fortsatt förtroende att flyga statligt anställda i ytterligare ett år. Att avtalet förlängs ser vi som ett bevis på att flexibla och prisvärda biljetter i moderna flygplan i kombination med en bra tidtabell uppskattas, säger Petteri Olsen, försäljningschef på Norwegian.

Norwegian är Skandinaviens näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder 416 linjer till 126 destinationer i 38 länder. Norwegian har en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i Europa med en genomsnittsålder på drygt fyra år.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Försäljningschef Petteri Olsen +46 73 522 22 12


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.