Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 787 Dreamliner
Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Svenska staten ger Norwegian fortsatt och utökat förtroende – ska även flyga statligt anställda till USA

Svenska staten har gett Norwegian fortsatt förtroende på utrikes flygresor. Avtalet innebär att Norwegian fortsätter att flyga statligt anställda på resor inom Europa och för första gången även till USA.

Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter. Avtalet gäller till och med 1 oktober 2018 med möjlighet till förlängning på ytterligare två år. Avtalet innebär resor inom Europa samt till destinationer i USA.

I USA gäller det direktflyg mellan Stockholm och New York, Oakland/San Francisco och Los Angeles samt mellan Köpenhamn och New York. Inom Europa gäller det bland annat linjer mellan Stockholm och Oslo, Helsingfors, Köpenhamn och London. Totalt kommer Norwegian att flyga statligt anställda på 37 destinationer runt om i Europa och till USA.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi får fortsatt och utvidgat förtroende att flyga statligt anställda. Att vi nu får flyga statligt anställda både inom Europa och till USA ser vi som en bekräftelse på att våra prisvärda, flexibla biljetter i moderna flygplan med hög komfort uppskattas, säger Petteri Olsen, försäljningschef på Norwegian.

På kortdistanslinjer flyger Norwegian med Boeing 737-800 och på långlinjerna med Boeing 787 Dreamliner. Norwegian är idag det sjätte största lågprisbolaget i världen och erbjuder 450 linjer till 138 destinationer globalt. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

För mer information:
Försäljningschef Petteri Olsen, tel: 073 522 22 12
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 5 500 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 110 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm