Open skies
Följ Norwegian

UNICEF och Norwegian utvidgar samarbetet

Pressmeddelande   •   Feb 02, 2017 10:00 CET

Medarbetare från Norwegian och UNICEF redo att hjälpa utsatta barn till en bättre framtid

Under tio års tid har UNICEF Norge och Norwegian haft ett nära samarbete i syfte att hjälpa utsatta barn över hela världen. Nu utvidgas avtalet till att även omfatta UNICEF i Sverige, Danmark och USA. Det innebär fler kampanjer och möjliggör att ännu fler Norwegianmedarbetare kan vara med och bidra.

–I takt med att Norwegians internationella expansion fortsätter är det naturligt att vårt samarbete med UNICEF utvidgas till att omfatta fler länder. Det här är även ett fint sätt att markera tio år med bra samarbete mellan Norwegian och UNICEF Norge, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians signaturpartnerskap med UNICEF innebär att genom gemensamma aktiviteter och insamlingskampanjer hjälpa utsatta barn. I flera år har Norwegian och UNICEF flugit ned ett fullastat plan med skolmaterial och nödhjälp till krigs- och konfliktdrabbade områden, bland annat till Za'atari som är världens näst största flyktingläger och till Centralafrikanska republiken. Norwegian har även en donationsfunktion på webbplatsen där man kan skänka pengar till UNICEF i samband med köp av flygbiljett. Norwegians passagerare har sedan 2015 skänkt över nio miljoner kronor till UNICEF:s arbete för barn genom den här funktionen. Vidare ger de anställda på Norwegian sin årliga julklapp till UNICEFs viktiga arbete.

–Under de tio år vi har samarbetat har vi haft många spännande kampanjer som har bidragit till att skapa en bättre framtid för barn i hela världen. Vi är väldigt glada över att utvidga samarbetet med Norwegian så att vi kan hjälpa ännu fler barn, säger Camilla Viken, generalsekreterare för UNICEF Norge.

Kontaktpersoner för media:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18
UNICEF: Kommunikationsrådgivare Truls Brekke, tel: +47 95 10 78 78

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.