Open skies
Följ Norwegian

Uppdaterad information om Norwegians Boeing 737 MAX-plan

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2019 17:10 CET

Efter rekommendation från europeiska luftfartsmyndigheter har Norwegian beslutat att tills vidare ta bolagets 18 Boeing 737 MAX 8 ur drift. Vi gör nu vårt yttersta för att ta hand om de kunder som berörs och omdisponerar flygplansflottan, slår ihop flygningar och bokar om resenärer på andra avgångar för att begränsa konsekvenserna för dessa resenärer. 

Vi beklagar att passagerare drabbas av detta men säkerheten för våra passagerare och anställda kommer alltid först. Berörda passagerare kommer att bil informerade via sms och online på www.norwegian.com. De resenärer som behöver komma i kontakt med oss kan göra det via chat, sociala medier eller ringa till +47 21 49 00 15.

De 737 MAX 8 plan som är i luften kommer antingen att fortsätta till sin destination eller återvända till hemmabasen.

Vi kommer att skicka ut ny information så snart vi har ny information tillgänglig.

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.