Gå direkt till innehåll
Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord
Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Pressmeddelande -

Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian förnyar avtalet med IT-leverantören Anuvu och blir därmed första flygbolaget utanför Nordamerika som installerar Anuvis banbrytande wifi-teknik. Avtalet innebär att Norwegian kan erbjuda resenärerna ett snabbt, stabilt och pålitligt wifi ombord.

Norwegian har valt Anuvu som wifi-leverantör på flygplansflottan och bolaget blir därmed det första flygbolaget i Europa som implementerar den här tekniken. Det här innebär att kunderna kan vara uppkopplade med en hastighet som är uppemot 20 gånger snabbare än vad som tidigare varit möjligt. Dessutom ökar bandbredden vilket innebär att tio gånger så många resenärer kan använda internet samtidigt utan att kvaliteten påverkas.

–Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Anuvu. I takt med att den nya tekniken rullas ut kommer användarupplevelsen förbättras betydligt. Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa servicen ombord för att leva upp till kundernas önskemål och förväntningar. Ett stabilt och snabbt internet är viktigt för många av våra kunder så det här är något vi prioriterar, säger Christoffer Sundby, koncerndirektör för marknad och kundservice på Norwegian.

Norwegian och Anuvi har samarbetat sedan 2008 och under 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen som lanserade wifi på flygningar i Europa. Det förnyade avtalet gäller i sju år.

Tekniken från Anuvu ska installeras på hela flygplansflottan och sker succesivt under de kommande åren. Tillgång till ett snabbt och stabilt wifi ger resenärerna en bättre reseupplevelse ombord samtidigt som det ger kabinbesättningen nya och bättre möjligheter till dialog med kollegor och kontaktpunkter på flygplatserna.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm