Gå direkt till innehåll
Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord
Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Pressmeddelande -

Norwegian ingår avtal för bättre wifi ombord

Norwegian förnyar avtalet med IT-leverantören Anuvu och blir därmed första flygbolaget utanför Nordamerika som installerar Anuvis banbrytande wifi-teknik. Avtalet innebär att Norwegian kan erbjuda resenärerna ett snabbt, stabilt och pålitligt wifi ombord.

Norwegian har valt Anuvu som wifi-leverantör på flygplansflottan och bolaget blir därmed det första flygbolaget i Europa som implementerar den här tekniken. Det här innebär att kunderna kan vara uppkopplade med en hastighet som är uppemot 20 gånger snabbare än vad som tidigare varit möjligt. Dessutom ökar bandbredden vilket innebär att tio gånger så många resenärer kan använda internet samtidigt utan att kvaliteten påverkas.

–Vi är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med Anuvu. I takt med att den nya tekniken rullas ut kommer användarupplevelsen förbättras betydligt. Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa servicen ombord för att leva upp till kundernas önskemål och förväntningar. Ett stabilt och snabbt internet är viktigt för många av våra kunder så det här är något vi prioriterar, säger Christoffer Sundby, koncerndirektör för marknad och kundservice på Norwegian.

Norwegian och Anuvi har samarbetat sedan 2008 och under 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen som lanserade wifi på flygningar i Europa. Det förnyade avtalet gäller i sju år.

Tekniken från Anuvu ska installeras på hela flygplansflottan och sker succesivt under de kommande åren. Tillgång till ett snabbt och stabilt wifi ger resenärerna en bättre reseupplevelse ombord samtidigt som det ger kabinbesättningen nya och bättre möjligheter till dialog med kollegor och kontaktpunkter på flygplatserna.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm