Gå direkt till innehåll
Norwegian ingår nya avtal om marktjänster på flera flygplatser

Pressmeddelande -

Norwegian ingår nya avtal om marktjänster på flera flygplatser

Norwegian ingår nya avtal gällande marktjänster på flera flygplatser i Skandinavien från den första april i år. Menzies Aviation, som Norwegian redan har ett omfattande samarbete med, ska tillhandahålla alla marktjänster på Oslo och Köpenhamn flygplats. På Stockholm Arlanda fortsätter samarbetet med Aviator.

Norwegian har nyligen genomfört en större upphandling för tillhandahållande av marktjänster i Norden. Marktjänsterna omfattar bland annat incheckning av passagerare, bagagehantering och tjänster knutna till flygplanen under tiden de står parkerade på flygplatsen. Norwegian anlitar redan idag Menzies Aviation på ett flertal flygplatser i Europa och USA som från och med april i år får leverera samtliga marktjänster på Oslo Gardermoen och Köpenhamn Kastrup flygplats.

Upphandlingen har resulterat i följande nya avtal från och med 1 april 2015:

Norge:
Menzies Aviation blir Norwegians nya handlingföretag på Oslo flygplats (OSL). Aviator har fått kontrakt på de övriga flygplatserna i Norge med undantag för Alta, Kirkenes och Evenes där samarbetet med SGH fortsätter.

Danmark:
Menzies Aviation blir Norwegians nya handlingföretag på Köpenhamn flygplats (CPH).

Sverige:
Swedavia, som Norwegian redan anlitar på mindre flygplatser i Sverige för tjänster knutna till flygplanen medan de står på marken, tar även över hantering av passagerare på flygplatserna i Kiruna, Luleå, Umeå och Visby. Samarbetet med Aviator fortsätter på flygplatserna Stockholm Arlanda (ARN) och Malmö Sturup (MMX). På Göteborg Landvetter (GOT) flygplats fortsätter Norwegian samarbetet med Menzies Aviation.

För mer information:
Stationsdirektör Björn Erik Barman-Jenssen +47 474 63 369
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 421 linjer till 129 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 102 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm