Gå direkt till innehåll
Norwegian ingår nya avtal om marktjänster på flera flygplatser

Pressmeddelande -

Norwegian ingår nya avtal om marktjänster på flera flygplatser

Norwegian ingår nya avtal gällande marktjänster på flera flygplatser i Skandinavien från den första april i år. Menzies Aviation, som Norwegian redan har ett omfattande samarbete med, ska tillhandahålla alla marktjänster på Oslo och Köpenhamn flygplats. På Stockholm Arlanda fortsätter samarbetet med Aviator.

Norwegian har nyligen genomfört en större upphandling för tillhandahållande av marktjänster i Norden. Marktjänsterna omfattar bland annat incheckning av passagerare, bagagehantering och tjänster knutna till flygplanen under tiden de står parkerade på flygplatsen. Norwegian anlitar redan idag Menzies Aviation på ett flertal flygplatser i Europa och USA som från och med april i år får leverera samtliga marktjänster på Oslo Gardermoen och Köpenhamn Kastrup flygplats.

Upphandlingen har resulterat i följande nya avtal från och med 1 april 2015:

Norge:
Menzies Aviation blir Norwegians nya handlingföretag på Oslo flygplats (OSL). Aviator har fått kontrakt på de övriga flygplatserna i Norge med undantag för Alta, Kirkenes och Evenes där samarbetet med SGH fortsätter.

Danmark:
Menzies Aviation blir Norwegians nya handlingföretag på Köpenhamn flygplats (CPH).

Sverige:
Swedavia, som Norwegian redan anlitar på mindre flygplatser i Sverige för tjänster knutna till flygplanen medan de står på marken, tar även över hantering av passagerare på flygplatserna i Kiruna, Luleå, Umeå och Visby. Samarbetet med Aviator fortsätter på flygplatserna Stockholm Arlanda (ARN) och Malmö Sturup (MMX). På Göteborg Landvetter (GOT) flygplats fortsätter Norwegian samarbetet med Menzies Aviation.

För mer information:
Stationsdirektör Björn Erik Barman-Jenssen +47 474 63 369
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 421 linjer till 129 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 102 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm