Open skies
Följ Norwegian

Svenska staten och svenska försvarsmakten ger Norwegian fortsatt förtroende

Pressmeddelande   •   Aug 19, 2013 13:06 CEST

Norwegian får återigen förtroende att flyga statens anställda till och från Stockholm-Arlanda, Göteborg, Luleå, Malmö och Umeå. Även svenska försvarsmakten ger Norwegian fortsatt förtroende och väljer Norwegian som förstahandsleverantör på flygresor till och från Stockholm-Arlanda, Umeå och Malmö.

Både svenska staten och svenska försvarsmakten har i dagarna upphandlat nya inrikesavtal för flygresor. Norwegian får återigen förtroendet att flyga alla statliga myndigheter, verk, högskolor och universitet under ett år med start 1 december 2013 och med option på max 36 månader. Avtalet gäller för flygresor till och från Stockholm-Arlanda, Göteborg, Luleå, Malmö och Umeå.

Avtalet med försvarsmakten träder i kraft 1 oktober 2013 och gäller fram till 31 oktober 2014 med option på ytterligare ett år. Norwegian har valts som förstahandsleverantör på sträckorna till och från Stockholm-Arlanda, Luleå, Umeå och Malmö. Norwegian kommer även att erbjuda försvarsmakten resor till och från Stockholm-Arlanda, Göteborg, Kiruna och Visby.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Petteri Olsén, Försäljningschef Norwegian Sverige
Mobil: + 46 735 22 22 12

Åsa Larsson, Informationschef Norwegian
Mobil: +46 735 22 22 42

 

Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 17,7 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har ca 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 75 flygplan (ajuni 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. En undersökning där flygpassagerarna själva bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen.För mer information besök www.norwegian.com