Gå direkt till innehåll
Norwegian med starka trafiksiffror i februari

Pressmeddelande -

Norwegian med starka trafiksiffror i februari

Norwegian hade 1,2 miljoner passagerare i februari och en kabinfaktor på 84 procent. Det var en hög efterfrågan under sportlovsveckorna och bolaget förbereder sig nu för att öka kapaciteten när vinterprogrammet övergår till sommarprogram.

I februari hade Norwegian 1,2 miljoner passagerare vilket är en ökning från 83 procent från förra året. Kabinfaktorn var på 84 procent. Under sportlovsveckorna flög resenärer i Norden till varmare breddgrader vid Medelhavet och till populära skiddestinationer i Alperna. Det var även många resenärer som passade på att boka påskresor under skolloven.

– Vi är nöjda med trafiksiffrorna den här månaden, särskilt med en kabinfaktor på 84 procent. Det visar att Norwegian har ett attraktivt erbjudande till resenärer under hela året. En hög kabinfaktor gör dessutom att flygningarna blir mer bränsleeffektiva, något vi fokuserar på ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 1 173 408 passagerare i februari, 83 procent mer än februari 2022. Kapaciteten (ASK) var 1 826 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 530 miljoner säteskilometer. I februari hade Norwegian 64 plan i drift i genomsnitt och 99,4 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 85,4 procent i februari.

Ökar kapaciteten inför sommarsäsongen

– Vi ser fram emot och är väl förberedda för den kommande sommarsäsongen. Sommarlinjerna startar i slutet av mars och vi förbereder säsongen genom att fasa in flera nya flygplan och önska nya kollegor välkomna ombord. På det här sättet möter vi den starka efterfrågan som vi nu ser i bokningssiffrorna. Förutom att vi är ett omtyckt flygbolag bland fritidsresenärer ser vi en fortsatt stabil efterfrågan från affärsresemarknaden, något vi tolkar som ett bevis på att vi har ett attraktivt erbjudande till både affärs- och fritidsresenärer i Norden, fortsätter Karlsen.

Leverans av nya, bränsleeffektiva flygplan, nyanställningar samt infasning kundorienterade tjänster på Oslo Gardermoen flygplats är några av åtgärderna som Norwegian nu vidtar för att möta kunderna med attraktiva erbjudanden under de kommande månaderna.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm